Teknoloji

Huawei’den Mate 40 serisi için temkinli yaklaşım

huawei mate 40 pro

Huawei Mate 40 serisi, sonbaharda tanıtılması beklenen telefonlar arasında yer alıyor. Serinin selefleri Mate 30 ve Mate 20 de sonbahar aylarında resmiyet kazanmıştı. Tayvan’dan gelen haberlere göre, Çinli üretici tedarikçilere verdiği bileşen siparişlerini yüzde 30 oranında azalttı. Bu da Huawei’nin ilgi ve satışlarda bir azalma beklediği şeklinde yorumlandı.

Huawei genelde Mate serisinde kullandığı Kirin yongalarını IFA’da tanıtıyordu. Ancak şirket bu yıl daha dar bir kapsamda gerçekleştirilen IFA 2020’de böyle bir duyuru yapmadı. Şirket etkinliğinde Avrupa’da akıllı telefon pazarında yatırımlarına devam edeceğini açıkladı.

Huawei’nin Tüketici Elektroniği İş Grubu CEO’su Richard Yu, Mate 40 serisinde HiSilicon yongalarının kullanılacağını belirtmişti. Ancak Mate 40 serisinden sonra TSMC’nin Kirin yongaları üretimine devam edip edemeyeceği belirsizliğini koruyor.

Haziran ayında çıkan haberlere göre, Huawei yıl bitmeden dördüncü çeyrekte 8 milyon Mate 40 serisi cihaz satmayı planlıyor. Bu planın işleyip işlemeyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER