Teknoloji

Huawei Mate 40 serisi için gecikme iddiası

Turkcell ve Huawei'den iddialı akıllı telefon hedefi

Huawei Mate 40 serisinin sonbahar ayları içinde resmiyet kazanması bekleniyordu. Ancak bu beklentinin gerçeğe dönüşmeyebileceğini gösteren bir iddia gündeme geldi. Huawei’nin yeni Mate 40 serisi için bileşen üreten tedarikçilere üretimi durdurma talimatı verdiği ve bu nedenle Mate 40 serisinin geniş ölçekli üretiminin planlanandan 1-2 ay geç başlayabileceği belirtildi.

Ancak bu durumun Mate 40 serisinin tanıtım tarihini etkilemeyebileceği de iddia ediliyor. Nikkei Asian Review’in haberine göre, Huawei yeni modellerin tanıtımını planlandan zamanda yapıp piyasaya çıkışı geciktirebilir.

Huawei’nin bu süreçte yonga stoğunu değerlendirmeye aldığı söyleniyor. Ticaret savaşının ateşlendiği sırada yonga stoklayan Huawei’nin stoklarının yeni telefonlar için yetmemesi ihtimalini dikkate aldığı belirtiliyor.

Huawei, HiSilicon yongalarının büyük kısmının üretiminde birlikte çalıştığı TSMC’ye 700 milyon dolarlık sipariş verse de, bu siparişin ABD tarafından engellenme tehlikesi bulunuyor. Söz konusu siparişin büyük kısmını 5 nm Kirin 1020 işlemcilerin ve 7 nm 5G modem yongalarının oluşturduğu söyleniyor.

Eğer Huawei’nin iştiraki olan HiSilicon kendi yongalarını ürettirmeyi başaramazsa, Huawei’nin alternatif yonga tedarikçilerine yönelmesi gerekecek. Şirket Qualcomm veya MediaTek ile çalışsa bile, bu durum telefonun iç bileşenlerinin yeniden tasarlanmasını gerektirecek. Bunun da gecikme süresini uzatabileceği belirtiliyor.

Huawei Mate 40 serisi hakkındaki haberlerin önümüzdeki dönemde artması sürpriz olmayacaktır. Yazılım konusundaki sıkıntılarının bir şekilde üstesinden gelmeyi başaran Huawei’inin donanım tarafında ne gibi hamleler yapacağı da zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER