Teknoloji

Benchmark testi Huawei Mate 40 Pro’nun gücünü gösteriyor

huawei mate 40 pro

Huawei Mate 40 serisi 22 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayım sürerken, seriyle ilgili paylaşım ve sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor. Bu paylaşımlar Mate 40 serisinin kamera özellikleri bakımından bir hayli güçlü olacağını gösteriyor. Seriye dair en son sızıntının merkezinde ise Huawei Mate 40 Pro ve teknik özellikleri bulunuyor.

Mate 40 Pro’nun kalbinde Huawei’nin Kirin 9000 işlemcisinin olacağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Piyasadaki sayılı 5 nm işlemciden biri olan Kirin 9000’e 8 GB RAM’in eşlik edeceği söyleniyor. Ancak Huawei’nin bellek konusunda daha fazla seçenek sunması muhtemel görünüyor.

İnternete sızan ve Mate 40 Pro’ya ait olduğu belirtilen bir benchmark testi sonucu ise telefona dair önemli bilgiler veriyor. Geekbench’in benchmark testinde tek çekirdekte 1020, çok çekirdekte ise 3710 puan alan telefon, Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemcili telefonları geride bırakmayı başarıyor.

Kirin 9000, Huawei’nin işlemci alanındaki başarılarının tacı olacak gibi görünüyor. Ancak ABD’nin ticaret ve ithalat yasakları nedeniyle Kirin 9000’in stoklarında ciddi bir sıkıntı yaşanması bekleniyor. Kirin 9000’in Huawei’nin çıtayı bu kadar yükseğe taşıyabildiği son işlemci olma ihtimali de hiç küçük görünmüyor. TSMC ve ARM ile çalışması tehdit altında olan Huawei’nin farklı alternatiflere yönelmesi bekleniyor.

Huawei Mate 40 Pro hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak önümüzdeki hafta itibarıyla hem Mate 40 Pro hem de Mate 40 hakkındaki tüm detayları öğrenmek mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER