Teknoloji

Huawei Mate 40 serisi tanıtım tarihi açıklandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 40 ve Huawei Mate 40 Pro tarafında sızıntılar ve dedikodular nispeten daha seyrek bir seyir izliyor. Ne var ki, bu telefonların içinde bulunduğumuz ekim ayı içinde resmiyet kazanmasını bekliyorduk ki, Huawei’den de bu konuyla ilgili doğrulama geldi.

Huawei Mobile Instagram hesabı üzerinden yapılan bir paylaşımda Mate 40 Serisinin 22 Ekim tarihinde dünya çapında tanıtılacağı açıklandı. Buna ek olarak Twitter’da @rodent950 rumuzlu bir hesap da Huawei’nin aynı tarihte Mate 40 serisini dünya çapında duyuracağını öne sürmüştü. Aynı kaynağa göre Çin’de ön siparişler aynı gün alınmaya başlanacak. Mağazalara da 30 Ekim’de giriş yapacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Unprecedented Power is coming. Don?t miss the announcement on 22.10.20 #LeapFurtherAhead #HUAWEIMate40

Huawei Mobile (@huaweimobile)’in paylaştığı bir gönderi ()

Ne var ki, söz konusu Twitter kaynağı 30 Ekim’de diğer ülkelerde de Mate 40 cihazının satışa çıkıp çıkmayacağı konusunda herhangi bir bilgiye sahip değil. Bununla birlikte Huawei’nin bu yeni seriyi kasım ayında Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çeşitli Avrupa ülkelerine getireceğini tahmin ediyoruz.

Huawei Mate 40 Pro ve Mate 40 modellerini görmek için sabırsızlanırken bu telefonlarda Google uygulamalarının yüklü olarak gelmeyeceğini biliyoruz. Aynı zamanda bu telefonun Huawei’nin Kirin yonga setini taşıyan son akıllı telefon olacağı da öne sürülüyor. Huawei’ye ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle şirketin kendi işlemcilerini üretmesi bile zora girmiş durumda bulunuyor.

Bir açıdan Huawei Mate 40 Pro için türünün son örneği nitelendirmeleri yapılıyor. Eğer uluslararası siyaset arenasında büyük değişiklikler olmazsa, Huawei Mate 40 Pro gibi Kirin işlemci taşıyan Huawei telefonları görmeyebiliriz. Buna bir de Huawei’nin HarmonyOS ile birlikte Android’den ayrışmaya başlama planlarını ekleyin. Gelecek yıl bu zamanlar çok farklı bir Mate serisiyle karşılaşmamız ihtimal dahilinde bulunuyor.

Her ne olursa olsun, şimdi 22 Ekim’de tanıtılacak Huawei Mate 40 serisini merakla bekliyoruz. Etkinlik Türkiye saatiyle 15.00’te başlayacak. Detaylar her zaman olduğu gibi Teknoblog’da olacak.

İLGİLİ HABERLER