Teknoloji

Huawei Mate 40 kılıfları tasarım konusunda ipucu veriyor

huawei mate 40

Huawei Mate 40 serisi hakkındaki söylenti ve sızıntılar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılara son olarak ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından paylaşılan Mate 40 ve Mate 40 Pro’ya ait olduğu söylenen şeffaf kılıflar eklendi. Kılıflarda göze ilk kamera çıkıntısı için bırakılan boşluğun kare yerine yuvarlak olması çarpıyor.

LED flaş için kılıfta ekstra bir boşluk bulunmuyor. Bu da LED flaşın da yuvarlak kamera modülünün içine yerleştirileceği anlamına geliyor. Yuvarlak çıkıntının Mate 30 serisine kıyasla daha büyük olduğunu düşününce bu durum mantıklı görünüyor.

Mate 40 Pro’nun kılıfında fiziksel ses kontrol tuşlarının varlığı dikkat çekiyor. Mate 30 Pro’da ses kontrolü için fiziksel tuşlar yerine ekran üstü bir çözüm kullanılıyor. Mate 40 Pro’da hem alt hem de üst kenarda stereo hoparlörler bulunacak gibi de görünüyor.

Mate 40’ta ise üst kenarda yer alan büyük delik, 3.5 mm. kulaklık jakının varlığını gösteriyor. Serinin her iki üyesinde de üst kenarda kızılötesi sensörünün bulunduğu da kılıflar sayesinde anlaşılıyor.

Huawei Mate 40 serisinin tanıtımı için resmi bir tarih açıklamış değil. Ancak şirketin 3 Eylül’de IFA 2020 kapsamında gerçekleştireceği etkinlikte Kirin 990 işlemcisini duyurması ve sonra ayrı bir etkinlikte de Mate 40 serisini gözler önüne çıkarması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER