Teknoloji

Huawei Mate 30’un kamerası için farklı bir iddia

huawei mate 30

Huawei Mate 30 ile ilgili dedikoduların merkezinde akıllı telefonun kamerası bulunuyor. Özellikle arka kamera kurulumunun nasıl bir tasarıma sahip olacağı konusunda farklı iddialar etrafta dolaşıyor. Daha önce internete sızan ve Mate 30’a ait olduğu söylenen cam arka panel, yuvarlak bir arka kamera tasarımını göstermişti.

Yeni ortaya çıkan ve Mate 30 için hazırlandığı söylenen kılıf ise kamera sistemi için dikdörtgen bir tasarımın tercih edildiğini gözler önüne seriyor.

Dikdörtgen kamera sistemi tasarımı, Huawei’nin telefon kılıfları için yaptığı patent başvurusuyla da örtüşüyor. Ancak söz konusu başvurda Mate 30 isminin geçmediğini belirtmek gerekiyor.

Sızıntılarda Mate 30’da bulunacak arka kamera sayısı konusunda da bir uyuşmazlık söz konusu. Bazı sızıntılarda telefonda dört arka kamera bulunacağı belirtilirken, bazılarında bu sayı beşe çıkıyor.

Huawei Mate 30 serisinin üyelerinin eylül veya ekim ayında gözler önüne çıkması bekleniyor. Telefonun 5G uyumlu versiyonunun çıkışı içinse aralık ayı işaret ediliyor. Huawei’nin yeni akıllı telefonuna dair sızıntıların ağustos ayı itibarıyla biraz daha somutlaşması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER