Teknoloji

Huawei Mate 30 Pro sızıntısı arka paneldeki sürprizi gösteriyor

huawei hongmeng os android

Huawei şu sıralarda Mate 30 serisi üzerinde çalışıyor. Mate 30 serisinin önümüzdeki sonbahar itibarıyla gözler önüne çıkması bekleniyor. Serinin amiral gemisi olması beklenen Huawei Mate 30 Pro hakkındaki dedikodular da bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodular arasında ise telefonun AMOLED ekranın 90 Hz yenileme oranına sahip olması ve cihazın arkasındaki dört lensli kamera modülü öne çıkıyor.

Bu sızıntıların en yenisi ise sürpriz olarak tanımlanabilecek bir unsuru barındırıyor. Weibo’da paylaşılan ve Mate 30 Pro’ya ait olduğu söylenen cam arka panelde kamera modülünün yuvarlak olması göze çarpıyor. Bu da, Huawei’nin Mate 20 serisindeki kare kamera modülü tasarımından vazgeçtiği anlamına geliyor. Cam panelde Leica markasının görünmesi ise Huawei ve Leica arasındaki uzun soluklu işbirliğinin devam ettiğini gösteriyor.

Yuvarlak kamera modülünün kaç sensöre ev sahipliği yapacağı şu an için bilinmiyor. Ancak yaygın beklenti, Mate 30 Pro’nun arkasında dört kamera sensörünün bulunması yönünde. Bu sensörlerden birinin Uçuş Süresi (ToF) sensörü olmasına da neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. P30 Pro’da 10x optik zum özelliği sunan Huawei’nin Mate 30 Pro’da da aynı çizgiyi koruması bekleniyor.

huawei mate 30 proHuawei, kare kamera modülü tasarımından vazgeçebilir. Ancak Apple ve Google gibi rakipleri, bu tasarımı yeni yeni benimseyecek gibi görünüyor. Apple’ın iPhone 11‘de, Google’ın da Pixel 4’te kare kamera modülleri kullanması bekleniyor.

Dedikodulara göre; Huawei Mate 30 Pro, 7nm mimarisiyle üretilen Kirin 985 yonga set ile gelecek. Balong 5000 5G modem de bu setin bir parçası olacak. Parmak izi tarayıcısına ev sahipliği yapması beklenen AMOLED ekranın sol üst köşesinde ise çift ön kameranın yerleştirildiği bir deliğin bulunması bekleniyor.

Önümüzdeki dönemde Huawei Mate 30 Pro hakkında daha çok haber duymak şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER