Teknoloji

Huawei Mate 30 kamera savaşlarını biraz daha kızıştıracak

huawei mate 30

Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro, büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda resmiyet kazanacak. İki akıllı telefonun da Mate 20 serisinin kare arka kamera tasarımını muhafaza etmesi bekleniyor. İnternette dolaşan bir dedikoduya göre, Mate 30’un arkasında ikisi 40 megapiksel, biri de 8 megapiksel çözünürlüklü üç kamera bulunacak.

40 megapiksel çözünürlüklü lenslerden biri ana kamera işlevi görecek. Ana kamera işlevi görecek lensin diyafram genişliğinin f/1.6 veya f/1.4 olacağı söyleniyor. Bu lensin, tıpkı P30 Pro‘da olduğu gibi, RYYB piksel dizilimine sahip olacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu kameranın çeşitli Cine lens özelliklerini destekleyeceği de belirtiliyor. Mate 30’un bu yönüyle de Sony Xperia 1 ile benzerlikler taşıyacağı söylenebilir.

40 megapiksel çözünürlüklü diğer kamera ise ultra geniş açılı fotoğraflar için kullanılacak. Bu kameranın 120 derecelik bir görüş açısına sahip olacağı belirtiliyor. 8 megapiksellik telefoto lensin ise 5x zum yapabileceği söyleniyor. Bu da hâlihazırda P30 Pro’da mevcut olan bir özellik.

Huawei Mate 30 Kirin 985 ile gelecek

Huawei Mate 30 hakkında konuşulanlar sadece bununla sınırlı değil. Serideki telefonların kalbinde Kirin 985 yonga setin bulunması bekleniyor. Kirin 985’te entegre 5G modemin mevcut olduğu söyleniyor. 55W hızlı şarj ve 10W kablosuz şarj desteği de Mate 30’un özellikleri arasında sayılıyor. Bu iddiaların doğruluğunu görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER