Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro için BOE üretimi OLED ekranı tercih etmiş

huawei mate 20 pro

Geçtiğimiz salı günü resmen gözler önüne çıkan Huawei Mate 20 Pro, yılın en iddialı amiral gemisi telefonlarından biri olduğunu ilk bakışta belli etmeyi başarmıştı. Akıllı telefonun en dikkat çeken yönlerinden birisi de 6.39 inçlik OLED ekranı olmuştu.

Huawei geçtiğimiz yıl çıkarttığı Mate 10 Pro için akıllı telefon pazarındaki önemli rakiplerinden Samsung’dan OLED ekran paneli tedarik etmişti. Şirketin Mate 20 Pro için ise Çin merkezli BOE Technology’nin OLED panellerini kullanmayı istediğine dair haberler de geçtiğimiz ilkbaharda gündeme gelmişti. Çin kaynaklı haberlere göre, bu istek gerçekleşti ve Mate 20 Pro, BOE tarafından üretilen OLED panellerle görücüye çıktı.

BOE’nin ürettiği OLED ekranların kalitesi, Huawei dışında başka bir şirketi daha yakından ilgilendirebilir. 2017’den bu yana portföyünde OLED ekranlı telefonlara yer veren Apple için de yüksek hacimli ve kaliteli OLED panel üretebilecek bir tedarikçi bulmak önem taşıyor. İlk etapta sadece Samsung’dan OLED panel alan Apple’ın bu yıl tedarikçileri arasına LG’yi de eklediği söyleniyor.

Ancak Apple’ın OLED ekran panel tedariği için BOE ile de görüştüğüne dair iddialar geçtiğimiz aylarda konuşulmuştu. Dolayısıyla Mate 20 Pro’nun ekranının performansının Apple tarafından da yakından izleneceği rahatlıkla söylenebilir.

Huawei Mate 20 Pro, geçtiğimiz salı günü tanıtılan OLED ekranlı modeller içinde BOE’nin OLED panelinin kullanıldığı tek cihaz gibi görünüyor. Çin kaynaklı haberlerde Mate 20 X‘in adı geçmezken, Mate 20 RS Porsche Design‘da da LG’nin OLED panellerinin kullanıldığı belirtiliyor. Aynı gün tanıtılan bir diğer telefon olan Mate 20 ise LCD ekrana sahip.

İLGİLİ HABERLER