Teknoloji

Huawei Honor’u elden çıkarmaya hazırlanıyor

honor magic flip

Huawei daha uygun fiyatlı akıllı telefonlar sunduğu Honor markasını elden çıkarmaya hazırlanıyor. Reuters’ın haberine göre, şirket ile üyeleri içinde Shenzhen şehri yönetiminin de bulunduğu geniş kapsamlı konsorsiyum arasındaki görüşmelerde sona yaklaşılıyor.

Tarafların tamamen nakit olarak ödenecek 15.2 milyar dolar karşılığında anlaşmak üzere olduğu belirtiliyor. Konsorsiyum üyelerinden birisinin de Huawei’nin dağıtıcısı ve iş ortağı olan Digital China isimli şirket olduğu söyleniyor.

Satış gerçekleştiğinde Honor, kendi tedarik zinciri ve Ar-Ge tesisleri olan tamamen bağımsız bir markaya dönüşecek. Böylelikle şirketin, en azında şu an için, Huawei’nin etkisinden kurtulması mümkün olacak.

Honor’un elden çıkarılacağına dair dedikodular, Honor’un kağıt üzerinde ayrıldığı nisan ayından bu yana etrafta dolaşıyordu. Konuyla ilgili olarak şu an için Huawei’den de Honor’dan da bir açıklama gelmiş değil.

Giderek sıkılaşan kısıtlamalar, Huawei’nin batı pazarlarında söz sahibi olmasını zorlaştırmıştı. Şirket aralarında Google’ın da bulunduğu önemli iş ortaklarıyla birlikte çalışamıyor. Bu gruba son olarak TSMC’nin de eklenmesi, Huawei’nin işini iyiden iyiye zorlaştırmıştı.

Honor da kendisinin ayrı bir şirket olduğunun altını çizse de, bu kısıtlamalardan payına düşeni alıyor.

Huawei, Honor markasını elden çıkarttığı takdirde Honor’un ABD ile bağlantılı teknolojilerden ve yazılımlardan yeniden yararlanmasını sağlayabilir. İki şirket arasındaki mesafenin daha belirgin hâle gelmesi, düzenleyicileri de memnun edebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER