Teknoloji

Huawei ve Honor hakkında çarpıcı iddia

huawei honor

Huawei ve Honor markasının akıbeti hakkındaki ilginç bir iddia geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Bir analist, Huawei’nin Honor markasını satmayı değerlendirdiğini iddia etmişti. Ancak Huawei çalışanlarının Weibo’da yaptığı yalanlama paylaşımlarının ardından ilgili haber kaldırılmıştı.

Ne var ki, Reuters tarafından yayınlanan yeni bir haber bu ihtimalin hâlâ masada olduğunu gösteriyor. İddialara göre; Huawei, Honor’un akıllı telefon biriminin bazı kısımlarını elden çıkarmak için Digital China isimli şirketle görüşüyor. Tarafların 15 ila 25 milyar yuan (17,7-29,5 milyar TL) arasında bir satış bedeli üzerinde konuştuğu söyleniyor.

Habere göre, TCL ve Xiaomi de Honor’la ilgilenen şirketler arasında yer alıyor. Huawei’nin küresel akıllı telefon pazarındaki en önemli rakiplerinden biri olan Xiaomi’nin isminin de potansiyel alıcılar arasında geçmesinin dikkat çekici olduğu söylenebilir.

Huawei Honor markasını 2013’te hayata geçirmişti. İlk başta Huawei’nin çatısı altında bir telefon serisi olan Honor, daha sonra ayrı bir markaya dönüşmüş ve telefonun yanı sıra saat, kulaklık, dizüstü bilgisayar gibi ürünleri portföyüne eklemişti.

İLGİLİ HABERLER