Teknoloji

Huawei Honor’un en büyük rakibi olmasını istiyor

huawei honor

Huawei kısa bir süre önce Honor markasını Çinli şirketlerin oluşturduğu bir konsorsiyuma satmıştı. Bu satışın temel nedeninin Huawei’ye ABD tarafından uygulanan çeşitli yaptırımlar olduğu düşünülse de, konuya ilişkin bir doğrulama gelmemişti.

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, şirket içinde düzenlenen bir toplantıda Honor’un elden çıkarılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ren, Huawei’nin akıllı telefon biriminin ihtiyaç duyulan teknik bileşenlere erişilememesi nedeniyle yoğun bir sıkıntı içinde olduğunu ve bu durumun satışı gerekli kıldığını belirtti.

Huawei’nin zorlukların üstesinden geleceğini söyleyen Ren, Honor’u elden çıkararak çalışanların ve distribütörlerin satışlarda yaşanabilecek düşüşlerden etkilenmesini engellediklerini ifade etti.

Huawei’nin kurucusu, ABD’nin yaptırımlarıyla ilgili olarak da şunları söyledi: “ABD’nin dalga dalga uyguladığı ciddi yaptırımlar, asıl amacın bizi düzeltmekten ziyade yok etmek olduğunu gösteriyor.”

Ren, Honor’un bundan sonraki macerasıyla ilgili olarak da konuştu. Huawei’nin kurucusu, Honor’un Huawei’nin en büyük rakibi olması umduğunu belirtti. Ancak Honor’un Huawei ile rekabet edecek noktaya gelmesinin daha uzun bir zaman alacağını söylemek gerekiyor. Huawei’nin üçüncü çeyrekteki akıllı telefon satışlarında Honor markalı cihazların payı sadece yüzde 26 seviyesinde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER