Teknoloji

Huawei HarmonyOS ile güncellenecek ilk telefonlar belli oldu

huawei harmonyos

Huawei, HarmonyOS platformu için 2 Haziran’da bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte bazı yeni cihazların da duyurulması beklense de, etkinliğin merkezinde HarmonyOS’in olacağı biliniyor. Huawei’nin daha “Google’sız” bir dünya vizyonunu paylaşacağı etkinlikte HarmonyOS’in dağıtılacağı mevcut cihazlarla ilgili bilgilerin de verilmesi bekleniyor.

HarmonyOS’i Huawei’nin gelecekte çıkaracağı cihazlarda ön yüklü şekilde bulmak mümkün olacak. Bu cihazların başını P50 serisi ve MatePad Pro 2 tabletin çekmesi bekleniyor. Ancak Huawei mevcut kullanıcılarını yeni platformuyla buluşturma konusunda da kararlı görünüyor.

Weibo’da yapılan bir paylaşıma göre, Huawei HarmonyOS’i Mate 40 ve P40 serilerinin tüm üyelerine götürecek. Orijinal MatePad Pro da HarmonyOS’le güncellenecek. Katlanabilir ekranlı Mate X2 ile orta segmentte konumlanan Nova 8 ve Nova 8 Pro’nun da HarmonyOS güncellemesini alacağı belirtiliyor.

Sızıntıya göre, Huawei mevcut cihazlarına HarmonyOS dağıtımına da 2 Haziran’da başlayacak. HarmonyOS ile güncellenecek telefonların artık kutularından da HarmonyOS ile çıkacağı belirtildi.

Huawei HarmonyOS 2.0 konusunda akıllarda hâlâ bazı soru işaretleri mevcut. Platformun özelleştirilmiş bir Android deneyimi olabileceği söylense de, Huawei bu iddiayı şiddetle reddediyor. HarmonyOS 2.0’ın getireceklerini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER