Teknoloji

Huawei HarmonyOS için 2 Haziran’da etkinlik düzenleyecek

harmonyos

Huawei, HarmonyOS platformunu yakında daha fazla cihazda kullanmaya başlayacak. Şirket, HarmonyOS’in yeniliklerini paylaşmak için 2 Haziran’da internetten canlı yayınlanacak bir etkinlik düzenleyecek.

Huawei bu etkinlik için Weibo hesabında bir tanıtım videosu paylaştı. Video HarmonyOS’in açılış ekranıyla başlıyor. Burada önce Huawei’nin ismi ardından da HarmonyOS’in logosu görülüyor.

Videonun sonunda ise etkinlikte hem yeni HarmonyOS sürümünü hem de yeni bir ürünün duyurusunun yapılacağı belirtiliyor. Daha önceki sızıntılara göre, bu ürün Huawei MatePad 2 tablet olacak.

Huawei daha önce 2021 sona ermeden HarmonyOS’i 300 milyon cihaza ulaştırmayı hedeflediğini açıklamıştı. Bu cihazların üçte birlik yani yaklaşık 100 milyonluk kısmını yeni ürünlerin oluşturması öngörülüyor.

Huawei, HarmonyOS ile ilgili detayları da büyük ihtimalle etkinlikte paylaşacaktır. Daha önce ortaya çıkan sızıntılar, HarmonyOS’in temelinde de Android’in bulunduğunu düşündürmüştü. Bunun doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER