Ulaşım

Huawei için sürpriz elektrikli otomobil iddiası

huawei abd virus elektrikli otomobil

ABD’nin yasaklarına karşı mücadele eden Huawei, bu doğrultuda ürün portföyünü de biraz çeşitlendirmeye çalışıyor. Şirketin giyilebilir ürünlere ve ses aksesuarlarına olan ilgisinin temelinde de bu isteğin yer aldığı söyleniyor. Ancak yeni bir söylenti, Huawei’nin farklı alanlara açılma konusunda oldukça cesur davranacağını gösteriyor. İddiaya göre, Huawei elektrikli otomobil üretmek istiyor.

Huawei’nin kendi markasını kullanarak elektrikli otomobil üretmek istediği ve bazı modelleri 2021 sona ermeden piyasaya çıkarmak istediği söyleniyor. 2021 hedefi, Huawei’nin elektrikli otomobil çalışmalarına çok uzun süre önce başladığını gösteriyor. İç hazırlıklarını tamamlayan şirketin parça tedarikçilerinin kapısını çaldığı belirtiliyor.

Huawei’nin tüketici elektroniği iş birimini yöneten Richard Yu’nun elektrikli otomobil projesinin de dümeninde olduğu söyleniyor. Çinli üreticinin elektrikli otomobilinin ortalama kullanıcıları hedeflediği belirtiliyor. Bu da otomobilin “uygun fiyatlı” olması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Huawei’nin elektrikli otomobilini üretmek için Çin’in devlet iştiraklerinden Changan Automobile ile görüştüğü söyleniyor. BAIC Group’a ait BluePark New Energy Technology de Huawei’nin temasta bulunduğu şirketler arasında sayılıyor.

Huawei ise bir açıklama yaparak elektrikli otomobil pazarına gireceği iddiasını yalanladı. Açıklamada şirketin bir otomobil üreticisi olmadığının altı çizildi. Çinli üretici, bilgi ve iletişim teknolojileriyle dönüşen otomotiv pazarının parçası olmak istediğini belirtmeyi de ihmal etmedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER