Teknoloji

Huawei Amazon’u e-ink ekran patentlerinin ihlâli iddiasıyla dava etti

huawei matepad paper inceleme

Huawei Amazon ve e-ink ekran üreticisi Compal Electronics’e patent ihlâli gerekçesiyle dava açtı. Çinli üreticinin açtığı davanın temelinde büyük ölçüde Amazon’un e-kitap okuyucusu Kindle’da kullanılan teknolojilerin olduğu belirtiliyor. Bu noktada Amazon’un 2023’ün ilk yarısının sonu itibarıyla Kindle’ı Çin pazarından çıkarmayı planladığını belirtmekte fayda var.

Huawei’nin Çin’in Jiangsu eyaletindeki Suzhou şehrinde açtığı davanın resmi belgeleri henüz yayımlanmış değil. Dolayısıyla Çinli üreticinin hangi patentleri için ihlâl iddiasında bulunduğu belirsizliğini koruyor. Davanın duruşmalarının 8 Aralık’ta başlayacağı belirtildi.

Çinli üreticinin kutusundan HarmonyOS 2.0 yüklü olarak çıkan e-ink ekranlı tableti MatePad Paper‘dan şimdiye kadar 110 bin adet sattığı söyleniyor. Şubat ayının sonunda tanıtılan tabletin Çin’de satış sayısında Kindle’ı geride bıraktığı belirtiliyor.

Huawei onaylanmış patentler konusunda dünya liderleri arasında yer alıyor. Şirket, Çin ve Avrupa Birliği’nin patent veri tabanlarında en çok onaylanmış patente sahip üretici konumunda. Çinli üretici, ticari faaliyetlerinin yasaklandığı ABD’de de en çok onaylanmış patente sahip beşinci şirket olmasıyla dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER