Teknoloji

Huawei 5G dönüşümüne öncülük etmeyi sürdürüyor

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei 5G pazarındaki güçlü konumunu, ABD ile yaşadığı sıkıntılara rağmen, korumayı başarmışa benziyor. Çin’in Şanghay şehrinde düzenlenen “5G Şimdi” isimli zirvede konuşan bir Huawei yöneticisi, şirketinin 5G alanındaki performansı konusunda dikkat çekici bilgiler paylaştı.

Huawei’den yapılan açıklamaya göre, şirket dünya genelinde 5G dönüşümü için 50 ticari anlaşmaya imza attı. Bu sayı, Huawei’yi dünyanın en büyük 5G ekipman tedarikçisi yapmaya fazlasıyla yetiyor. Şirket, söz konusu anlaşmalar çerçevesinde 150 bin parça 5G ekipmanının sevkiyatını gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bu ürünlerin sevk edileceği ülkeler arasında Birleşik Krallık, Finlandiya, Güney Kore ve İsviçre bulunuyor. Huawei’yi 30 anlaşmayla Nokia izliyor. Ericsson ise 18 anlaşmayla listenin üçüncü sırasında yer alıyor.

Huawei 5G patentleri konusunda da zirvede yer alıyor. Çinli üreticinin elinde 2160 adet 5G ile bağlantılı patent bulunuyor. Huawei’yi 1516 patent ile Nokia takip ediyor. İstatistiklere göre, dünya genelinde kullanılan 5G araçlarının yüzde 34’ü Çin’den geliyor. Çin’i yüzde 25 ile Güney Kore izliyor. ABD ve Finlandiya’nın bu pazardaki payları ise yüzde 14 seviyesinde. İsveç ise yüzde 8 ile beşinci sırada bulunuyor.

ABD’nin baskıları ve yaptırımlarına rağmen, Huawei 5G pazarında zirvede kalmayı başarmış durumda. Trump yönetiminin baskısını artırması durumunda Huawei’nin konumunu koruyup koruyamayacağını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER