Teknoloji

HTC ve Motorola eski telefonları için Apple’ın yöntemini uygulamıyor

htc ve motorolaApple, geçtiğimiz hafta kullanıcılarına daha uzun bir pil ömrü sunmak ve pili genel anlamda korumak amacıyla eski iPhone modellerinde işlemci hızını güncellemelerle aşağıya çektiğini açıklamış ve daha sonrasında da bunun için özür dilemişti. Apple’ın bu itirafının ardından gözler diğer akıllı telefon üreticilerine çevrildi. HTC ve Motorola, The Verge sitesine gönderdikleri açıklamalarda eski telefonları için Apple’ınkine benzer bir işlem yapmadıklarını belirttiler.

Diğer şirketlerden gelen açıklamalar, eski telefonları kasıtlı olarak yavaşlatma konusunda bir noktanın daha iyi anlaşılması bakımından önem taşıyor. Apple’ın itirafının ardından bu uygulamanın akıllı telefon üreticileri arasında bir standart olup olmadığı sorusu gündeme gelmişti. Ancak gelen ilk cevaplar, bunun en azından tüm üreticiler tarafından uygulanan bir yöntem olmadığını gözler önüne seriyor.

Apple’dan yapılan açıklamada, söz konusu işlemin ilk olarak geçtiğimiz yıl iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone SE modellerinde cihazın gelişigüzel kapanmasını engellemek için uygulandığı belirtilmişti. Telefonların pil kapasitesi, kullanıma bağlı olarak zaman içinde zayıflıyor. Bu zayıflama nedeniyle piller daha az güç üretebiliyor. Bu da işlemci yüksek hıza çıktığı anda pilin gereken gücü sağlayamamasına ve telefonun aniden kapanmasına neden oluyor. Apple söz konusu kapanmaları engellemek adına telefonları kısıtlasa da, bu işlemi kullanıcılarına bilgi vermeden yaptığı için eleştiriliyor.

HTC ve Motorola dışında başka şirketlerden de açıklama bekleniyor

HTC ve Motorola, Apple’ın “hız kesme” yöntemini uygulamadıklarını açıklayan ilk şirketler oldular. Teknoloji dünyasının diğer önemli şirketlerinin de yakın zamanda bu konuya ilişkin duyurular yapmaları bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER