Teknoloji

HTC U12 çok ince ekran çerçeveleriyle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc u12HTC U11, Tayvanlı üretici HTC’nin uzun yıllardır çıkarttığı en iyi telefonlardan biri olarak değerlendiriliyor. U11’de eksik olan 18:9 görüntü oranına ve ince çerçeveye sahip ekran, U11+’ta kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Ancak bu telefonun satış sahasının fazla geniş olmaması, U11’in eksiklerinin küresel ölçekte kapatılması için yeterli olmamıştı. Tayvanlı şirket, bu sorunu HTC U12 ile çözmeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

İnternete sızan bir taslak tasarım, U12’nin çok ince bir ekran çerçevesine sahip olacağını gösteriyor. IP68 sertifikası ve büyük kapasiteli pil de telefonda bulunması muhtemel özellikler arasında sayılıyor.

Taslak tasarımda sadece akıllı telefonun ön paneli görülüyor. Dolayısıyla telefonun arka paneli konusunda bir fikir yürütmek mümkün olmuyor. Tasarımın yayılma kaynağının pek tanınmaması da, etrafta dolaşan görsele biraz daha şüpheyle yaklaşılmasına neden oluyor. Fotoğrafta görülen ince çerçeveli ekranın 4K çözünürlüğe sahip olacağı da söylentiler arasında yer alıyor.

HTC U12 Qualcomm Snapdragon 845 ile gelebilir

Akıllı telefonun taşıması beklenen diğer bileşenlere ilişkin dedikodular da bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu dedikodulara göre; HTC U12, Qualcomm Snapdragon 845 işlemci taşıyacak. Ön panelde yer kalmamış olması, U12’nin parmak izi tarayıcısının cihazın arkasına taşınması ihtimalini de artırıyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER