Teknoloji

HTC U12 Life’ın üretimi HTC tarafından gerçekleştirilmeyebilir

htc u12 life
HTC U11 Life

HTC’nin akıllı telefon pazarındaki varlığını sürdürmesi veya en azından marka itibarını koruması için önünde çeşitli seçenekler bulunuyor. Mali açıdan sıkıntılı günler yaşayan Tayvanlı şirket, en bariz çözüm seçeneğine yönelmiş gibi görünüyor. Twitter’ın güvenilir duyumcularından LlabTooFer’in verdiği bilgiye göre; şirket, “Imagine Life” kod adıyla da anılan HTC U12 Life modelinin üretimini başka bir şirkete yaptırmayı planlıyor.

HTC’nin yeni telefonunun üretimini hangi şirkete devredeceği konusunda henüz somut bir bilgi bulunmuyor. Tayvanlı şirketin kafasından geçen maliyetleri azaltmaya yönelik bir hamle olsa da, akıllara BlackBerry ve TCL arasındaki işbirliğinin ilk dönemlerini de getiriyor.

BlackBerry ve TCL arasındaki işbirliği de TCL’in BlackBerry adına üretim yapmasıyla başlamış, ardından TCL ürettiği telefonlarda kullanmak üzere BlackBerry markasının lisansını almıştı. Bu işbirliği çerçevesinde BlackBerry markalı telefonların tasarım, üretim ve pazarlama sorumluluğunu TCL üstlenmiş, BlackBerry ise sessiz bir ortak olarak DTEK50 ve DTEK60 modellerinin gelişimine katkı sağlamıştı.

HTC’nin son zamanlarda gerçekleştirdiği işten çıkarmaları düşününce üretimi başka bir şirketle gerçekleştirme ihtimalinin gerçek olma ihtimali kulağa pek uzak gelmiyor.

Söylenenlere göre, HTC U12 Life kutusundan Android 8.1 Oreo yüklü olarak çıkacak. Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen HTC U11 Life’ın Android 8.0 Oreo yüklü geldiğini göz önüne alınınca bunun HTC’nin eksi hanesine yazılabilecek bir durum olduğu söylenebilir. Ancak bu iddia aynı zamanda telefonun piyasaya çıkışının yakın olduğunun da bir işareti olarak değerlendirilebilir.

Akıllı telefonda 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekranın, 16 ve 5 megapiksel arka kameraların, 13 megapiksel ön kameranın ve 3600 mAh pilin bulunması bekleniyor. Söylenenlere göre HTC U12 Life, Android One programının bir parçası olmayacak.

İLGİLİ HABERLER