Manşetler

HTC U12 Life tanıtıldı: Snapdragon 636 işlemci, çift arka kamera

HTC U12 Life adını taşıyan ve orta segmentte konumlanan yeni akıllı telefonunu IFA 2018’de duyurdu. Şık tasarımıyla ve uygun fiyat karşılığında sunduğu özelliklerle dikkat çeken U12 Life; 6 GB’ye kadar uzanan RAM ve 128 GB’ye kadar uzanan dahili depolama seçenekleri, çift arka kamerası ve büyük pili ile etkileyici bir imaj çiziyor.

Akıllı telefonun kalbinde sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 636 yonga seti bulunuyor. Bunun orta segment konumlandırmasına uygun bir tercih olduğunu söylemek çok yanlış olmayacaktır. Telefonun 6 inç büyüklüğündeki ekranı ise 1080p çözünürlük sunuyor.

U12 Life’ın arkasında biri 16 diğeri ise 5 megapiksel çözünürlüklü iki lens bulunuyor. Profesyonel seviyede bokeh efekti uygulamaları vadeden bu kurulumla 4K çözünürlüklü video kaydı da yapılabiliyor. Telefonun önünde ise 13 megapiksel çözünürlüklü bir kamera yer alıyor. LED flaşın eşlik ettiği bu kamerada yüz tanıma yeteneği ve yüz güzelleştirme özelliği de mevcut.

HTC U12 Life kapladığı alan bakımından biraz büyük bir telefon olarak tanımlanabilir. Yine de, 158.5 x 75.4 x 8.3 mm. boyutlarındaki cihaz ekranının uzunluğu sayesinde ele rahatlıkla oturacak gibi görünüyor. Yekpare akrilik cam kasanın telefona oldukça şık bir görünüş kazandırdığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

htc u12 lifeHTC U12 Life ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3600 mAh kapasiteli pilinden alacak. Akıllı telefon kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacak ve bu işletim sistemine HTC’nin Sense adını taşıyan kullanıcı arayüzü eşlik edecek. Ay Mavisi ve Alacakaranlık Moru isimli iki renk seçeneği bulunan telefon, eylül ayının başlarında Asya ve Avrupa’da satışa sunulacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 349 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER