Teknoloji

HTC Sense 4.0 ile şık bir kullanıcı arayüzü ve 50 GB’lık DropBox depolama alanı gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-flyer-honeycomb-arayuz-00008

HTC, 2012’de niceliğe değil de niteliğe önem vereceğini çoktan açıklamıştı. Bununla birlikte şirket 2012 yılında çıkacak Android telefonlarında yer almasını beklediğimiz HTC Sense 4.0 kullanıcı arayüzünde de önemli değişiklikler yapmayı planlıyor.

Pocketnow sitesinin elde ettiği bilgilere göre, yeni Sense 4.0’da aşırılıklardan kısılacak, Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile sunulan standart arayüzün üzerine bazı eklentiler uygulanacak, yazı tipi değiştirilecek. E-posta gibi uygulamalar iyileştirilecek ve Dropbox sisteme entegre edilecek. Değişikliklerle birlikte ana ekranı yatayda kullanma, kilit ekranında bildirim paneline erişim gibi kullanıcıların daha önce şikayette bulunduğu eksiklikler giderilmiş olacak.

HTC’nin Dropbox entegrasyonu geçtiğimiz yıldan itibaren hayata geçmişti. Sense 4.0 ile birlikte kullanıcılar telefonlarını etkinleştirdiklerinde 50 GB’lık Dropbox alanına ücretsiz olarak sahip olacak. Bulut tabanlı bu alanı diğer uygulamalar telefonun içindeki yerel bir alan gibi tanıyacak. HTC’nin e-posta uygulaması da iyileştirildi, Smart Sync adı verilen bir seçenek eklendi. Bu seçenek sayesinde kullanıcı alışkanlıkları öğreniliyor, batarya ömrü ve verilerin korunması amacıyla itme posta işlevi kapatılabiliyor. Misafir Modu ise çeşitli uygulamaların kullanımını engelleme, kişisel verilere erişimi bloklama gibi özelliklerin kullanımını sağlayacak. Telefonunuzu merak edip onlara göz atmak isteyenlere telefonunuzu uzatmadan önce Misafir Moduna geçebilir ve bilgilerinizin karıştırılmasını engelleyebilirsiniz.

İnternet tarayıcısına Sonra Oku ve Sonra İzle seçenekleri de eklenecek. Ice Cream Sandwich ile birlikte ekrana eklenen navigasyon tuşları da Sense 4.0’da varolacak. Sonuç olarak görünüş açısından fazla hareket alanı kalmayan HTC biraz daha işlevlere odaklanma yoluna gitmiş ve ortaya çıkanlar şirketin işini iyi bir şekilde yapmakta olduğunu gösteriyor. HTC Sense 4.0 ile ilgili detayların gelecek ayın sonunda düzenlenecek Mobil Dünya Kongresinde tanıtılması bekleniyor.

İlgili – Pocketnow

İLGİLİ HABERLER