Teknoloji

HTC için sıkıntılı günler devam ediyor

htc akıllı telefon

HTC geçmişin ihtişamlı günlerini mumla aramaya devam ediyor. Kısa süre önce şirketin CEO koltuğuna oturan Yves Maitres, HTC’nin yakında amiral gemisi akıllı telefon pazarına ve ihtişamlı günlerine geri dönmeyi planladığını belirtmişti. Ancak açıklanan son finans raporu, Tayvanlı şirket adına koşulların pek de uygun olmadığını gösteriyor.

HTC’nin ekim ayındaki toplam geliri, 656 milyon Tayvan dolarında (124 milyon TL) kaldı. Şirket, 2018’in ekim ayına kıyasla yüzde 49.8, 2019’un eylül ayına kıyasla ise yüzde 48.6 oranında bir gelir kaybı yaşadı.

HTC gelecekten umutlu

Tayvanlı üretici, 2018’de Wildfire X ve U19e gibi orta segmentte konumlanan cihazlara odaklanmıştı. Şirket bir yandan da sanal gerçeklik, blockchain ve 5G gibi alanlarda çeşitli adımlar atmıştı.

HTC’nin mevcut durumu pek parlak görünmese de, şirket geleceğe umutla bakmayı sürdürüyor. Şirketin CEO’su Yves Maitres, “doğru zaman geldiğinde” şirketin 5G destekli bir amiral gemisi telefon çıkaracağını belirtmişti. Maitres’in işaret ettiği doğru zamanın ne zaman geleceği ise hâlâ belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER