Teknoloji

HTC gelişmekte olan ülkeler için A101 tabletini sessiz sedasız duyurdu

htc a101

Bir zamanların etkileyici Android akıllı telefon üreticisi HTC, şimdi tuhaf şekilde metaverse’e odaklanan Desire 22 Pro modelinin yanında bir de sürpriz biçimde bir tablet çıkarıyor. HTC A101 adlı tablet, daha çok gelişmekte olan ülke pazarlarını hedefleyen bir tablet niteliğini taşıyor.

Yeni A101 tablet, 10.1 inç ekrana, giriş seviyesi teknik özelliklere ve son on yılın ortalarından fırlamış tasarıma sahip bir Android tablet niteliğini taşıyor. AndroidPolice tarafından dikkat çekilen bu cihaz, Wayback Machine‘e göre geçen ay sessizce duyurulmuş gibi görünüyor ve Afrika pazarını hedefliyor. Geçen yıl Rusya’da piyasaya sürülen A100 tableti benzer biçimde, sessiz sedasız takip ediyor.

Tabletin yalnızca gelişmekte olan pazarlara sunulacağı göz önüne alındığında, özellikleri veya tasarımı konusunda çok büyük beklentilere girmemek gerekiyor. Ne var ki, bir zamanların ilk Android telefonunu üreten, aynı zamanda Google için Nexus 9 gibi bir tablet çıkarmış olan HTC’nin hedefi iyice küçültmesi biraz garip geliyor. A101, kutudan çıktığı hâliyle Android 12 veya büyük ekran odaklı Android 12L yerine, 2020’nin Android 11 sürümünü çalıştırıyor.

HTC A101 tablet, microSD ile genişletilebilen 128 GB dahili depolama alanı ve 8 GB RAM ile birlikte geliyor. Unisoc T618 işlemci tarafından çalıştırılıyor. Arkasında bir çift kamera var, bunlar 2 megapiksel ultra geniş açılı 16 megapiksel ana kameradan oluşuyor. 5 megapiksel ön kamera, yüzle ekran kilidi açma, 3,5 mm kulaklık jakı, 7000 mAh pil gibi özellikleri de bulunuyor.

Sonuç olarak, bu tablet HTC için çok garip bir cihaz niteliğini taşıyor. Bir zamanlar Android tablet pazarında Samsung ile rekabet eden şirket şimdi 2022’de, etkileyici olmayan bir tableti sadece web sitesinde sessizce ortaya çıkarıyor ve dünya bunun farkına haftalar sonra varıyor.

Bu arada, HTC’nin 2018’in başlarında Google’a sattığı akıllı telefon tasarımı birimi, son birkaç yıldır giderek güçleniyor. Pixel 4 yanlış bir adım olarak görülse de, Pixel 5 çok yetenekli bir orta seviye telefondu ve Pixel 6 ise rekabetçi bir amiral gemisi seviyesine erişmişti. Buna karşılık, HTC’nin geri kalan akıllı telefon bölümünün “metaverse” gibi belirsiz moda sözcüklerin ötesinde ne için çalıştığını söylemek giderek zorlaşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER