Manşetler

Pixel 6 ve Pixel 6 Pro resmiyet kazandı; işte özellikleri ve fiyat

pixel 6 ve pixel 6 pro

Google, Android kullanıcılarını ve Google tutkunlarını Pixel serisine çekmeye çalışacak yeni amiral gemisi cihazları olan Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu resmi olarak duyurdu.

Google, 2016’dan beri Pixel cihazları sunuyor. Genellikle kamera performansıyla büyük beğeni toplayan bu akıllı telefon serisi çoğu zaman eğilimleri pas geçti. Ancak Pixel serisi için yeni bir yönü işaret eden bu yeni cihazlar için aynısı söylenemez.

Bu yeni Android telefonlar en son eğilimlere ayak uydurmak amacıyla bir dizi yeni özellik sunuyor. Pixel 6 Pro, 120 Hz’e kadar uyarlanabilir yenileme hızlarına sahip bir Quad HD+ ekran sunuyor. Üstelik bu teknolojiyi Apple ve Samsung’un telefonlarındakinden daha düşük bir fiyattan sağlıyor.

pixel 6 ve pixel 6 pro

Her iki cihaz hakkında da, tanıtımdan önce yoğun bir şekilde sızıntılar gördük. Ancak Google’ın kendisi de bu cihazlar hakkında birçok bilgi paylaştı ve hatta durum bu cihazlar tanıtılmadan önce onlar için ABD’deki TV’lerde reklam yayınlamaya kadar gitti. Bu nedenle herkes arkadaki kamera çubuğuna aşina olmalı.

Pixel 6, Google’ın mobil işletim sisteminin en son sürümü Android 12 ile yüklü olarak geliyor. Bu yeni sürüm, Material You olarak adlandırılan yeni tasarım dili doğrultusunda daha fazla özelleştirme imkanı sunuyor. Aynı zamanda işletim sistemi genelinde güvenlik özelliklerini yükselterek kullanıcıların mikrofon veya kameralarının ne zaman veya hangi uygulama tarafından kullanıldığını söylüyor.

Şimdiye kadarki en güvenli akıllı telefonu sunmayı hedefleyen Google, kendi geliştirdiği ve Pixel serisinde yer verdiği Google Tensor işlemcisine Titan M2 güvenlik çekirdeğini de entegre etti. Bir güvenlik merkezi ve gizlilik panosu, telefonunuzu ve Google hesabınızı yönetmenize yardımcı olur. Tüm bu özelliklerin üstüne Google, Pixel 6 cihazları için en az 5 yıl güvenlik güncelleştirmesi ve dört yıl boyunca yazılım güncellemesi garantisi veriyor.

Pixel 6, 90Hz yenileme hızı sunan Full HD+ çözünürlüğe sahip 6,4 inç OLED ekrana sahip. Çizilmeye karşı Gorilla Glass Victus ekran camı ile korunuyor. Pixel 6 Pro, 6,7 inç LTPO OLED ekranla boyutu artırarak 10 ile 120 Hz arasında değişken yenileme hızı sunuyor. Ayrıca ekran Quad HD+ çözünürlük desteğine sahip.

pixel 6 ve pixel 6 pro

Mevzu kameralara gelince, cihazlar arasında bir fark var. Her ikisi de aynı ana kameraya sahip. Ana kamera kullanıcıların varsayılan olarak 12,5 megapiksel görüntüler çekmesine imkan sağlıyor. 50 megapiksel çözünürlüklü kamera bunun için piksel gruplaması yapıyor. 1,2μm piksel boyutu, f/1,85 diyafram, 1/1,31 inç sensör boyutu gibi özelliklere sahip. Google, kameranın Pixel 5’ten yüzde 150 oranında daha fazla ışık emdiğini söylüyor. Ayrıca kameraların ikisi de f/2.2 diyafram değerli 12 megapiksel sensörlü aynı ultra geniş kameraya sahip.

Bunlara ek olarak Pixel 6 Pro, bir Pixel serisinde ilk kez kullanılmış biçimde, periskop lensli ve 4 kat optik yakınlaştırmaya veya 20 kat dijital yakınlaştırmaya izin veren 48 megapiksel telefoto kamera sunuyor.

Yeni kamera özellikleri arasında, hareketli nesneleri yakalamak ve onlara seçici bulanıklaştırma yoluyla hız hissi vermek için Hareket modu, bazı koşullarda yüzlerin bulanıklığını kaldırma yeteneği, Google Fotoğraflar uygulamasında görüntülerin arka planından istenmeyen nesneleri kaldıracak Magic Eraser gibi düzenleme araçları yer alıyor.

Daha da önemlisi, Google’ın fotoğrafçılık odaklı hesaplamalı yapay zekâsı, farklı cilt tonlarının daha doğru bir şekilde sunulmasıyla daha kapsayıcı olmayı vaat ediyor, böylece daha koyu ciltler dengeli biçimde kalıyor.

pixel 6 ve pixel 6 pro

Her iki telefonda da stereo hoparlörler var, ancak 3,5 mm kulaklık girişi yok. Pixel 6’da 4614 mAh kapasiteli pil ve Pixel 6 Pro’da 5003 mAh kapasiteli pil bulunuyor ve şarj işlemi USB-C portu üzerinden gerçekleşiyor. 30W kablolu şarj desteklenirken kablosuz şarj desteği de iki telefonda mevcut. İkinci nesil Pixel Charger’ın kullanılması hâlinde Pixel 6’da 21W,  Pixel 6 Pro’da 23W kablosuz şarj destekleniyor. Standart Qi şarj cihazlarıyla ise 12W güç çıkışı destekleniyor.

Pixel 6 yurt dışında 599 dolar veya 649 avro fiyat etiketleriyle sunulacak. Pixel 6 Pro ise 899 avro veya 899 dolar olarak belirlendi. Her iki telefon da 28 Ekim’de yurt dışında satışta olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER