Manşetler

HTC metaverse odaklı yeni akıllı telefonu Desire 22 Pro’yu tanıttı

htc desire 22 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin akıllı telefon birimi, yıllardır rekabetçi bir amiral gemisi telefon çıkarmamasına rağmen, henüz havlu atmadığını gösteren bir adım attı. Şirket, geçen yılın HTC Desire 21 Pro modelinin takipçisi olan yeni telefonu HTC Desire 22 Pro için duyuru yaptı. HTC, bu yeni telefonla birlikte “metaverse” olarak adlandırılan kavrama odaklanıyor. Bu telefon 1 Ağustos itibarıyla yurt dışında satışta olacak. İngiltere fiyatı 399 pound olarak belirlendi.

Telefonun “metaverse” odaklı işlevlerinin birkaç farklı yönü vardır. Öncelikle bu yeni telefonun, HTC’nin kısa süre önce duyurduğu Vive Flow VR başlığının “mükemmel bir arkadaşı” olacak şekilde tasarlandığı belirtiliyor. HTC’nin “metaverse” platformu Viverse’e erişmek için bu başlığı kullanıyor. Aslında başlık herhangi bir Android telefonla uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmıştır, bu nedenle Desire 22 Pro’nun başka hiçbir yerde bulunmayan ne gibi imkanlar sunduğu tam olarak net değil.

Desire 22 Pro’nun bazı NFT özellikleri de var. HTC’nin Tayvan web sitesi, telefonun kripto varlıklarını yönetmek için bir dijital cüzdan içerdiğini ve ücretsiz bir NFT ile birlikte geldiğini söylüyor. Bununla birlikte, İngiltere sitesindeki pazarlama materyallerinde benzer ifadeler bulunmadığından, bu durum pazara göre değişiklik gösteriyor olmalıdır.

Bu özelliklerin dışında Desire 22 Pro’nun özellikleri orta düzey bir Android telefonunkiyle tamamen aynı görünüyor. 120Hz yenileme hızına sahip 6.6 inç 1080p ekrana sahip ve ekranın sol üst kısmında 32 megapiksel selfie kamera içeren bir delik var. Arkada üç arka kamera var; 64 megapiksel ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş kamera ve 5 megapiksel derinlik sensörü bulunuyor.

İçeride 8 GB RAM, 128 GB dahili depolama birimi ve 4520 mAh kapasiteli pil yer alıyor. Telefon Snapdragon 695 işlemci tarafından çalıştırılıyor. Kablosuz ve ters kablosuz şarjı destekliyor, Android 12 ile yüklü olarak geliyor. Telefonun gövdesi, toza ve suya dayanıklılık için IP67 derecesine sahiptir. Desire 22 Pro, siyah veya altın renk seçenekleriyle sunuluyor.

HTC Desire 22 Pro modelindeki yaklaşım, şirketin önceki blok zinciri destekli akıllı telefonu olan ve 2018’de piyasaya sürülen Exodus 1‘i ve bunu takip eden yıl çıkan, daha uygun fiyatlı Exodus 1S‘i takip ediyor. Ne var ki, hiçbir telefon HTC’nin akıllı telefon tarafındaki gidişatını tersine çevirmiş gibi görünmüyor. Şirketin pazar payının 2018’de yüzde yarımdan daha azına düştüğü söyleniyordu ve aynı yıl akıllı telefon faaliyetlerinin çoğunu Google’a satmıştı. Günümüzde HTC, o kadar az akıllı telefon satıyor ki, herkese açık akıllı telefon pazar payı araştırma sonuçlarında adı geçmiyor.

İLGİLİ HABERLER