Teknoloji

Google ile HTC’den tablet işbirliği: Nexus 9

google-nexus-9-2

Android 5.0 Lollipop’u resmen duyuran Google, Motorola ile birlikte hazırladığı akıllı telefon Nexus 6’ya ek olarak, HTC ile birlikte hazırladığı Nexus 9 tableti de tanıttı. Ön sipariş süreci 17 Ekimde başlayacak olan tablet, 3 Kasım itibarıyla yurt dışında raflardaki yerini alacak. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunan tablet, üç farklı konfigürasyonla potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak. 16 GB’lık modelin ABD fiyatı 399 dolar, 32 GB’lık modelin ABD fiyatı ise 479 dolar olarak belirlendi. 32 GB’lık modelin LTE bağlantılı versiyonu ise 599 dolardan satılacak. Nexus 9’un dahili hafızasını microSD kart ile genişletmek ise mümkün olmayacak. LTE bağlantılı model ve kum rengi seçeneği daha sonra satışa sunulacak.

HTC tarafından üretilen pek çok ürün gibi, Google Nexus 9 da metal bir kasaya sahip. 2048 x 1536 piksel çözünürlüğündeki 8.9 inç QVGA ekran kullanıcılara 4:3 ekran oranı sunuyor. HTC’nin BoomSound hoparlör teknolojisini de barındıran tablet için Google işlemci gücüne dikkat çekiyor. 64-bit işlemci Nexus serisi için bir ilk teşkil ederken, Nvidia tarafından üretilen Tegra K1 işlemciye 2 GB RAM ve 9 saatlik bir kullanım ömrü sağlayan bir pil eşlik ediyor.

Google Nexus 9’un boyutu itibarıyla tek elde taşınacak kadar küçük, ancak üzerinde rahatlıkla çalışılacak kadar büyük olduğunun altını çizerken, üretkenliğe ekstra vurgu yapmayı da ihmal etmiyor. Nexus 9 ile birlikte hazırladığı özel klavyeyi de tanıtan şirket, iki tarafa katlanabilen ve farklı kullanım açıları sunan klavyeyi önemli bir üretkenlik kozu olarak kullanıyor. Nexus 9 ile birlikte Google ve HTC hem Apple’a hem de Surface tabletleriyle pazarda söz sahibi olmaya çalışan Microsoft’un karşısına çıkıyor. Google Nexus 9’u önümüzdeki haftalarda 29 ülkede piyasaya sürecek.

İLGİLİ HABERLER