Teknoloji

Honor işlemci almak için Qualcomm ile görüşüyor

honor magic flip

Huawei geçtiğimiz ay Honor’u merkezi Çin’in Shenzhen şehrinde bulunan bir konsorsiyuma sattığını duyurmuştu. Bu satışın ardından Honor’un Qualcomm Snapdragon 888 işlemcili bir telefon çıkaracağına dair dedikodular da hemen gündeme gelmişti. İddialara göre, Honor ve Qualcomm işlemci tedariği için görüşmelere başlamış durumda.

Kaynaklar, Honor’un Qualcomm ile yürüttüğü görüşmeler konusunda iyimser olduğunu ve tarafların kısa süre içinde anlaşmaya varabileceğini belirtiyor. Bu iş birliğinin ilk somut meyvesinin 2021’in ilk çeyreğinde görülmesi ise pek olası değil. Honor’un V40 serisinde MediaTek’in işlemcilerini kullanacağı biliniyor.

Qualcomm’la görüşen Honor, akıllı telefon pazarındaki geleceği konusunda da oldukça iddialı. Şirketin CEO’su Zhao Ming, Honor’un Çin’deki bir numaralı akıllı telefon markası olmayı hedeflediğini dile getirdi. Bu açıklamanın kamuoyuna açık bir ortamda değil, şirket içi bir iletişim toplantısında yapıldığı söyleniyor. Zhao, satıştan bir hafta sonra yaptığı açıklamada Honor’un akıllı telefon dışında ürünler çıkarmayı sürdüreceğini belirtmişti.

Huawei’den ayrılan Honor, Qualcomm ile anlaşmasının yanı sıra Google Mobil Servisleri’ne de yeniden kavuşabilir. Markanın yeni telefonlarında Google’ın mobil servislerinin bulunmamasının nedeni, ABD’nin çatı şirketi Huawei’ye uyguladığı yaptırımlardı. Yeni dönemle birlikte bu dönemin de sona ermesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER