Teknoloji

Honor 30 sızıntısı arka kamera sisteminin detaylarını gösteriyor

honor 30

Huawei ne zaman yeni bir amiral gemisi çıkarsa, kardeş markası Honor da fazla gecikmeden benzer bir ürünle Huawei’yi takip ediyor. Bu yaklaşım, 2020’de de Honor 30 ile sürecek gibi görünüyor.

Honor 30’da Huawei P40 serisinde görülen özelliklerin önemli bir kısmı kullanıcılara sunulacak gibi görünüyor. Yeni bir sızıntı, Honor 30’un arka kamera sistemini yakından görmeyi ve bazı detaylara hakim olmayı sağlıyor.

Honor 30’da dört sensörlü bir arka kamera sistemi bulunacak. Bu sistemde ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. 5x periskop zum destekli sensör, ultra geniş açılı sensör ve çifte LED flaşın altında yer alan derinlik/makro sensör de ana kameraya eşlik edecek.

Honor 30’la P40 serisinin ana kameraları arasındaki en önemli farkın Honor 30’da SuperSensing sensör olması bekleniyor. Söz konusu sensörün Honor 30’da kullanılmayacağı belirtiliyor. Sızan fotoğrafa yakından bakıldığında da “IMX700 50MP” ibaresi açıkça görülüyor. Bu ibarenin Sony’nin 50 megapiksel çözünürlüklü kamera sensörünü temsil ettiği anlaşılıyor.

Bu ibarenin hemen yanında yer alan “Octa PD” yazısı ise başka bir ipucu veriyor. “Phase Detection” (Faz Algılamalı) teriminin kısaltması olan “PD” yazısı kamerada hangi otomatik odaklama sisteminin kullanıldığını anlatıyor. Huawei, P40 serisinde de Octa PD otomatik odaklama sistemini tercih etmişti.

Sızan fotoğraf, Honor 30 hakkında başka bir detay göstermiyor. Ancak telefonun üstünde 3.5 mm. kulaklık jakı gibi görünen bir boşluğun olması dikkat çekiyor. Honor 20’de bulunmayan kulaklık jakının Honor 30’la birlikte geri dönüp dönmeyeceğini yakında göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER