Teknoloji

Harmony OS 2’nin yüklü olduğu cihaz sayısı ile ilgili Huawei’den yeni açıklama

huawei okula dönüş kampanyası

Huawei, HarmonyOS 2‘nin 40 milyondan fazla cihaza yüklendiğini resmi olarak açıkladı. Bu, her saniye sekiz kullanıcının yükseltme yaptığı anlamına geliyor.

İşletim sistemi, dağıtıma sunulduktan sonra takip eden ilk bir hafta içinde 10 milyon cihazda yüklü olarak çalışmaya başlamıştı. Son haberler, bir ay içinde 25 milyondan fazla Huawei telefonunda bu işletim sisteminin çalışmaya başladığını ortaya çıkarıyor. Açıklanan son 40 milyon rakamı ile Huawei’nin HarmonyOS’i, akıllı telefon işletim sistemlerinde daha yüksek bir konuma ulaşmış oluyor.

Bu hızda, işletim sistemi diğer işletim sistemleriyle kafa kafaya rekabet edebilecek gibi görünüyor. Ayrıca Huawei, işletim sistemine açık kaynak bileşenleri ekliyor. Yakın zamanda 400’den fazla açık kaynak bileşeni eklemişti.

Bunun dışında Huawei’nin HarmonyOS 2’yi tüm akıllı telefonlarına getirmesi bekleniyor. Güncellemeyi alacak üst sınıf telefonlardan bazıları arasında Huawei’nin Mate 40 serisi, P40 serisi, Nova8 telefonları, MateX2 ve MatePad Pro olacaktır.

2019 yılının ilk yarısında ABD yönetiminin Huawei’ye getirdiği yaptırımlar neticesinde Huawei Google’dan aldığı Android lisansını kaybetmiş ve bu nedenle Google uygulamaları ve servisleri piyasaya çıkan yeni Huawei akıllı telefonlarında yer almamaya başlamıştı. ABD yaptırımları, Google’ın yeni Huawei telefon modellerine teknik destek sağlamasını ve çoğu Android uygulamasının temel aldığı geliştirici hizmetleri paketi olan Google Mobil Hizmetlerine erişimini yasaklamıştı.

Kendi işletim sisteminin kullanılması, Huawei’nin artık Android’e bağımlı olmayacağı anlamına geliyor. Huawei de son iki yıldır yaptığı çalışmalarla mobil ekosistemde kendisine yeni bir yol çiziyor. HarmonyOS de bu yolda önemli bir kilometre taşını oluşturuyor.

İLGİLİ HABERLER