Teknoloji

HarmonyOS 2.0 tanıtıldı: Artık tamamen açık kaynak, akıllı telefonlara gelecek

HarmonyOS 2.0 tanıtıldı: Artık tamamen açık kaynak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, bugün başlayan Huawei Geliştirici Konferansı etkinliğinde aralarında akıllı telefonların da bulunduğu farklı donanımlarda çalışması planlanan işletim sistemi HarmonyOS’in eni versiyonu olan HarmonyOS 2.0’ı duyurdu.

Huawei, tüm senaryo deneyimi işletim sistemi HarmonyOS’u 2019’da duyurmuştu. O zamandan beri, sistem için güçlü bir cihaz serisi geliştirildi ve hızlı cihaz keşfi, anında bağlantı, donanım iş birliği ve birden fazla akıllı cihaz arasında kaynak paylaşımını kolaylaştırdı. HarmonyOS 2.0 ile yazılım veri yolu, veri yönetimi ve güvenlik dahil olmak üzere mevcut dağıtılmış yeteneklerine kapsamlı bir yükseltme getiriliyor. Huawei ayrıca, geliştiricilerin on milyonlarca yeni cihaza ve kullanıcıya hızlı bir şekilde ulaşmasına olanak tanıyan uyarlanabilir bir UX çerçevesi de sunuyor.

En son güncellemeyle birlikte HarmonyOS, resmi olarak açık kaynak olacak ve geliştiriciler emülatörlere, SDK paketlerine ve IDE araçlarına erişebilecekler. OpenHarmony adlı açık kaynak projesi, ilk olarak 2020 yılının sonunda geliştiriciler için planlanan mobil HarmonyOS beta sürümü ile aşamalı olarak başlatılacak.

Richard Yu, açılış konuşmasında HarmonyOS için yol haritasını açıkladı. “Bugünden itibaren HarmonyOS kullanımı, akıllı TV’ler, giyilebilir cihazlar, arabalar ve daha fazlası gibi 128KB-128 MB IoT cihazlarına açık. Nisan 2021’de 128MB-4GB cihazlara kullanımı açacağız ve Ekim 2021’de HarmonyOS 4 GB üstü cihazlar için kullanılabilir duruma getireceğiz.” dedi.

HarmonyOS’taki dağıtım teknolojisine dayanan EMUI 11 ise, akıllı telefonların ötesinde etkileşim sağlayacak. Akıllı cihazların HarmonyOS tabanlı IoT cihazlarıyla etkileşime girmesine izin vererek, görüntülü arama için daha büyük ekranlı bir cihazın kamerasını kullanmak da dahil olmak üzere, kullanıcılara benzersiz bir tüm senaryo deneyimi sunuyor. Süreç, akıllı telefon ve HarmonyOS tabanlı akıllı telefon ev cihazları arasındaki temassız bağlantıyı güçlendirilerek ekran projeksiyonunu ve daha fazlasını sağlıyor. Bu arada Huawei, EMUI 11’in, gelecekte HarmonyOS’a yükseltilebileceğini de açıkladı.

İLGİLİ HABERLER