Teknoloji

HarmonyOS 2 kısa sürede 10 milyon cihaza ulaştı

huawei harmonyos 2

Geçtiğimiz hafta duyurulan HarmonyOS 2, Huawei’nin ana vatanı Çin’de kısa sürede hatırı sayılır bir kitleye ulaşmayı başardı. Huawei’nin yeni platformunun aktif olarak kullanıldığı cihaz sayısı 10 milyonu geçti.

Huawei’nin ofislerinden birinde bu başarıyı kutlamak için hazırlatılan pastanın fotoğrafı da ortaya çıktı. Pastanın üzerinde HarmonyOS 2’nin yüklü olduğu telefon, televizyon, akıllı saat gibi cihazların yanı sıra kablosuz kulaklık da görülüyor.

HarmonyOS 2’nin kısa sürede bu kadar çok cihaza ulaşmasının etkileyici olduğunu söylemek gerekiyor. Bu noktada HarmonyOS’in tekil bir işletim sisteminden ziyade Huawei’nin tüm yazılım platformları için kapsayıcı bir şemsiye niteliği taşıdığını belirtmekte de fayda var.

harmonyos 2HarmonyOS 2 güncellemesi hâlihazırda Çin’de Mate 40 serisine, P40 serisine ve MatePad Pro tablete yüklenebiliyor. P30 serisiyle Honor 30 ve V30 serileri için kapalı beta süreci bu ay, açık beta süreci ise önümüzdeki ay başlayacak. Huawei yıl sonuna kadar HarmonyOS’in aktive edildiği cihaz sayısının 360 milyona çıkmasını hedefliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER