Teknoloji

Hangi akıllı telefon en büyük ekran alanını sunuyor?

ekran-kasa-grafik-260515-1

Birkaç yıl öncesine kadar akıllı telefonlarda büyük ekrana yer vermek, kasanın da büyümesine neden oluyordu. Ancak üreticilerin gerçekleştirdiği inovasyonlar neticesinde hem ekranların büyümesinin hem de kasaların incelmesinin önü açıldı. Danimarka merkezli Mobilsiden sitesi tarafından yayınlanan bir grafik, popüler akıllı telefonlarda ekranın cihazın ön yüzünün ne kadarını kapladığını ortaya koyuyor.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında tanıtılan Sharp AQUOS Crystal’da ekran cihazın ön yüzünün yüzde 78.5’lik kısmını kaplayarak kullanıcılara en geniş alanı sunuyor. Listenin ikinci sırasında ise halef konumundaki Sharp AQUOS Crystal 2 bulunuyor. Bu cihaz kullanıcılarına yüzde 77.2 oranında bir ekran alanı sağlıyor. Listenin üçüncü sırasındaysa geçtiğimiz hafta tanıtılan Oppo R7 Plus yer alıyor. Söz konusu üç cihazın da genel satışta bulunmadığını belirtmekte fayda var.

Bu üç telefon listeden çıktığı zaman ise zirve LG’nin akıllı telefonlarına kalıyor. LG G2 ve LG G3 yüzde 76.1 ve yüzde 75.3 oranında ekran alanı sunuyor. LG’nin yeni amiral gemisi telefonu G4 ise yüzde 72.5’lik ekran alanıyla seleflerinin gerisinde kalıyor.

ekran-kasa-grafik-260515-2

Apple ve Samsung’un gözde telefonları da listenin arka sıralarında yer alıyor. Samsung Galaxy S6 Edge kullanıcılarına yüzde 71,7 oranında bir ekran alanı sağlarken, kardeşi olarak nitelendirebileceğimiz Samsung Galaxy S6 yüzde 70,6’lık bir ekran oranı sunuyor. Apple’ın cihazlarıysa grafiğin en sonlarına yerleşmiş durumda. iPhone 6 Plus’ta cihazın ön yüzünün yüzde 67,9’unu kaplarken, iPhone 6’da bu oran yüzde 65.3’e geriliyor.

İLGİLİ HABERLER