Teknoloji

Google’ın üst düzey Android yöneticisi Hugo Barra Xiaomi’ye transfer oluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2008’den bu yana Google’da çalışan şirketin üst düzey Android yöneticilerinden Hugo Barra bilinmeyen nedenlerle şirketten ayrıldı. Ayrılık haberi ilk olarak AllThingsD tarafından duyurulurken, Barra’nın son dönemlerde hızla büyüyen Çinli üst sınıf telefon üreticisi Xiaomi’de çalışmaya başlayacağı belirtildi.

hugo-barra-290813

Android’in ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı unvanını taşıyan Barra, Google I/O gibi etkinliklerde gerçekleştirilen ürün tanıtımlarında sıklıkla sahnedeki yerini alıyordu. Barra son olarak şirketin ikinci nesil Nexus 7 için gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde ürünün tanıtımı görevini üstlenmişti.

Barra’nın ayrılık nedeni tam olarak bilinmese de, dedikodular bu ayrılığın arkasında Google içindeki karmaşık aşk ilişkilerinin rol oynadığı yönünde. Barra’nın eski kız arkadaşının bir süre önce eşinden ayrılan Google kurucusu Sergey Brin ile birlikte olmaya başlaması üzerine Barra’nın ayrılık kararı aldığı iddia ediliyor. Geçtiğimiz mart ayında da Google’ın Android ekibinin lideri Andy Rubin deneysel projelere ağırlık verme amacıyla ekipten ayrılmıştı.

Barra’nın ayrılığının ardından Google’dan yapılan açıklamada ”Barra için her şeyin en iyisini diliyoruz. Onu özleyeceğiz, ancak Android ekosistemi içinde kalmasından dolayı sevinçliyiz.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili >> AllThingsD

İLGİLİ HABERLER