Teknoloji

Google Telefon uygulamasına işletmeler için “doğrulanan aramalar” özelliği

google doğrulanmış aramalar
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, telefon uygulaması için “Doğrulanan Aramalar” olarak adlandırılan yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik sayesinde bir işletme sizi aradığında daha fazla bilgi sahibi olacaksınız. Uyumlu çağrılarda şirketin adı, markası, onaylanmış olduğunu gösteren küçük bir etiket ve arama nedeni ekranda gösterilecek.

Bu özellik Pixel ve Android One telefonlarında genellikle ön yüklü olarak sunulan Google Telefon uygulamasında geliyor. Ne var ki, Google bunun Android Pie veya daha yüksek sürüme sahip olan sınırlı sayıda telefonda da indirilmeye açık olduğunu belirtiyor. Bunların arasında Samsung ve LG’nin amiral gemisi telefonları da var. Uyumlu telefonlarda Telefon uygulamasını Google Play Store’dan indirmek ve daha sonra varsayılan telefon uygulaması olarak belirlemek yeterli oluyor.

Google doğrulanan aramalar ile işletmelere de fayda sağlayacak

İşletmelerin onu nasıl kullandığına bağlı olarak, doğrulanan aramalar özelliği fazlasıyla yardımcı olabilir. Size sadece gereksiz çağrıları göstermenin ötesinde, bir işletme sizi aradığında telefonu ne zaman açmanız gerektiğini daha iyi şekilde anlarsınız. Örneğin bankanız sizi şüpheli bir ödeme işlemi gerçekleştiği için arıyorsa bu aramayı cevaplayabilir, aynı işletmeden gelen bir pazarlama aramasıysa çağrıyı reddedebilirsiniz.

Google’a göre, bu özellik aynı zamanda iş dünyasına da fayda sağlıyor, çünkü insanların doğrulanmış bir aramayı yanıtlama olasılıkları çok daha yüksek oluyor. Şirket belirli numaraları paylaşmasa da, özelliğin denemeleri sırasında müşterilerin çağrıları yanıtlama olasılığında önemli bir artış görüldüğünü söyledi. (Haziran ayında Brezilya’da bir pilot uygulama gerçekleştirdiğini doğruladı.) Google ayrıca geçen yıl Doğrulanmış SMS özelliğini yayınladıktan sonra tüketici güveninde bir artış saptadığını da söyledi. Doğrulanan aramalar, özelliğin çalışması için proaktif olarak Google’a bilgi sağlamalarına dayandığından, işletmelerin bu özellikleri kullanmaları için teşvikler olması da önem taşıyor.

Bir Google destek sayfasına göre, doğrulanmış aramalar bir işletmenin telefon numarası, telefon numarası ve sizi çalmadan önce arama nedeniyle Google’ın sunucusuna ping atması yoluyla çalışıyor. Telefonunuzdaki uygulama daha sonra gelen aramayı Google’dan aldığı bilgilerle karşılaştırıyor ve ikisi eşleşirse aramayı doğrulandı olarak gösteriyor. Google’ın sunucusu daha sonra bu bilgileri “dakikalar içinde” siliyor. Google bize, işletmelerin toplu veya bireysel olarak arama yapıp yapmadıklarına bakılmaksızın bu özelliği kullanabileceğini ve şirketlerin bu özelliği kötüye kullanmasını engellemek için güvenlik önlemleri olduğunu söylüyor.

Bu özellik, işletmelerin söyledikleri gibi olduklarını doğruladığı ve aramalarının nedenini gösterdiği için mevcut Caller ID sistemlerine göre büyük bir gelişme sağlayabilir. Google’a göre, bu özellik operatörden bağımsız olarak çalışıyor.

Geçtiğimiz ay, Android Police‘in uygulamanın beta sürümünün artık Samsung ve OnePlus cihazları da dahil olmak üzere daha fazla telefona yüklenebileceğini fark etmesinden sonra Google’ın Telefon uygulamasının daha fazla Android cihazına geldiğine dair ipuçları geldi.

Ancak Google, her Google Telefon özelliğinin her uyumlu cihazda kullanılamayacağını not ediyor. Örneğin, görsel sesli posta, arama kaydı ve Arama Filtreleme, uygulama önceden yüklenmiş olarak gelen telefonlara özel olmaya devam edecek. Google, bu özellikler için “donanım bağımlılıklarını” sorumlu tuttu.

Google, doğrulanmış aramaların ABD, Meksika, Brezilya, İspanya ve Hindistan’da kullanıma sunulduğu kaydetti. Zamanla daha fazla ülke eklemeyi planladığını da söylüyor. Google, Google Telefon uygulamasının bu haftanın ilerleyen günlerinden itibaren indirilebileceğini söylüyor.

İLGİLİ HABERLER