ManşetlerUlaşım

Google sürücüsüz otomobil çalışmalarını Waymo isimli yeni şirketinin çatısı altında sürdürecek

google surucusuz otomobilGoogle, altı yıldır sürdürdüğü sürücüsüz otomobil çalışmalarına Waymo adını verdiği yeni bir şirketin çatısı altında devam edeceğini açıkladı. Yeni şirketin CEO’luğunu John Krafcik üstlendi.

Google’ın direksiyonu ve pedalları olmayan bir sürücüsüz otomobil geliştirme planından vazgeçtiğine dair haberler geçtiğimiz gün gündeme gelmişti. Şirketin bunun yerine üçüncü taraf araçlara yerleştirilebilecek otonom sürüş teknolojilerini oluşturma ve geliştirme üzerine odaklanacağı belirtilmişti. Krafcik, bu rivayetler konusunda pek fazla bilgi vermedi. Ancak yeni şirketin tam otonom sürüş teknolojileri geliştirme konusuna tam anlamıyla bağlı olduğunun altını çizdi.

Krafcik, Google ile Fiat Chrysler’in özel bir ulaşım servisi için işbirliği yapacağı iddialarına da yanıt vermedi. Söz konusu serviste Fiat Chrysler’in Pacifica model araçlarının sürücüsüz versiyonlarının kullanılacağı iddia edilmişti. Google ve Fiat Chrysler, sürücüsüz Pacifica geliştirme konusunda bu yıl içinde işbirliği anlaşması yapmıştı. Krafcik, bu araçların üretiminin devam ettiğini ve yakında araçları yolda test etmeyi istediklerini belirtti.

Google sürücüsüz otomobil üretme planlarını tamamen rafa kaldırmamış olabilir

Krafcik’in açıklamaları, Google’ın direksiyonu ve pedalları olmayan bir otomobil üretmekten vazgeçtiği iddiasının da sorgulanmasına neden oluyor. Ancak Krafcik, Waymo’nun bir otomobil şirketi olmadığını ve daha iyi sürücüler yapmayı hedeflediğinin altını çiziyor. Bu da Waymo ile yapılacak çalışmaların otonom sürüşün teknolojisi üzerine odaklanacağını düşündürüyor.

Krafcik, Google’ın sürücüsüz otomobilinin geçtiğimiz yılın ekim ayında Austin’de trafiğe açık yollarda gerçekleştirilen testler esnasında 2004’ten bu yana gözler görmeyen Steve Mahan isimli kişiyi gezdirdiğini ve bunun şirketin test sürüşlerindeki en önemli anlardan biri olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER