EğlenceTeknoloji

Ücretsiz Stadia erişimi için Google’dan yeni açıklama

google stadia 4g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Stadia bulut oyun servisi duyurulurken, ücretsiz erişim seçeneğinin de 2020’de kullanıcılara sunulacağı belirtilmişti. Bir yılda 12 ay olması, Google’ın işaret ettiği zaman aralığının biraz belirsiz kalmasına sebep olmuştu.

Protocol sitesine konuşan Google yöneticisi Phil Harrison, bu belirsizliği biraz olsun kaldırdı. Harrison, önümüzdeki birkaç ay içinde Stadia’nın ücretsiz erişime de açılacağını belirtti. Google yöneticisi, kesin bir tarih vermeye ise yanaşmadı.

Stadia Base adını taşıyacak ücretsiz paket erişime açıldığında oyuncular ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan veya para ödemeden Google’ın sunduğu oyunlara erişebilecek. Hâlihazırda Stadia’ya erişim için kullanıcıların önünde üç farklı seçenek bulunuyor. Founder’s Edition isimli pakette oyuncular 129 dolar karşılığında Stadia’daki oyunları oynayabiliyor. Stadia Pro’ya ayda 10 dolar ödemek veya oyunlar için parça başına ödeme yapmak da diğer seçenekler arasında bulunuyor. Stadia’nın mevcut katalogunun kısıtlılığı ise Google’a yöneltilen eleştiriler arasında başı çekiyor.

Google Stadia yeni oyunlarla zenginleşecek

Tüm oyun konsolları ve servislerinde olduğu gibi, Stadia’da da zaman geçtikçe katalogun daha iyi hâle gelmesi bekleniyor. Google, bu yıl içinde 10’u sadece Stadia’ya özgü olmak üzere 120 yeni oyun sunmaya hazırlanıyor.

Google daha önce yaptığı açıklamalarda, Stadia’nın diğer platformlarda bulunan oyunların oynanabileceği bir platformdan ibaret olmayacağını vurgulamıştı. Şirket, sadece bulutun gücüyle çalışabilecek oyunlar sunulmasını hedeflediğini de belirtmişti. Ücretsiz paketin erişime açılması ve yeni oyunların gelmesiyle birlikte Stadia’nın nasıl bir ivme kazanacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER