Eğlence

Google Podcasts iOS uygulaması kullanıcılarla buluşuyor

google podcasts ios
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Podcasts uygulamasını biraz daha ciddiye almaya başlamış gibi görünüyor. Şirket uygulamanın Android sürümü için yeni tasarımın duyurusunu yaptı. Buna ek olarak, aynı tasarıma sahip Google Podcasts iOS uygulamasının da yayınlandığını açıkladı.  Google bu hamlesiyle podcast pazarındaki Apple, Overcast ve Spotify gibi önemli rakipleriyle daha ciddi şekilde rekabete hazır olduğunu gösteriyor.

Google Podcasts uygulamasının yeni tasarımına dair haberler, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Çok sayıda yeni özelliği de beraberinde getiren yeni tasarımın merkezinde üç sekmeli arayüz bulunuyor. Podcasts uygulamasının ana ekranının odak noktasında kullanıcıların abone olduğu kanallar yer alıyor. Burada yeni bölümlerin, hızlı indirme bağlantılarının bulunduğu kaydırılabilir bir liste görülüyor.

Tavsiye ve öneriler ise “Keşfet” isimli bölümde bulunuyor. “Aktivite” başlıklı sekmede ise kullanıcılar çalma sırasını, dinleme geçmişini, abonelik ve indirme işlemlerini yönetebiliyor.

Google Podcasts uygulamasında yeni tasarımla bir otomatik indirme özelliği de sunuluyor. Buna ek olarak, kullanıcılara abone oldukları podcast’lerin yeni bölümlerinden bildirimle haberdar olma imkânı da sağlanıyor.

Algoritmik öneri sistemine odaklanmak, Google’ın yeni dönem podcast stratejisinin merkezinde yer alacak gibi görünüyor. Bu yaklaşım, Spotify’a podcast yayıncılığındaki yükselişinde önemli bir avantaj sağlamıştı. Google’ın kullanıcı verilerinden yararlanarak yeni öneriler sunma konusundaki yetkinliği de bu konuda faydalı olacak gibi görünüyor.

Podcasts uygulamasının iOS versiyonunu duyuran ve Android versiyonunu yenileyen Google, web versiyonunu da unutmadı. Platformun web uygulaması abonelik ve dinleme süresi eş zamanlama desteği gibi özelliklere kavuştu. Böylelikle Google Podcasts’in rakipleri Apple Podcasts ve Spotify arasındaki farklardan biri daha kapanmış oldu.

İLGİLİ HABERLER