Eğlence

Google Podcasts Android uygulamasının yeni tasarımı kullanıcılarla buluşuyor

google podcasts

Google, Podcasts uygulamasının yeni tasarımını bazı Android kullanıcılarıyla buluşturmaya başladı. Yenilenen tasarım, kullanıcıların şimdiye kadar şikayetçi oldukları bazı sorunları çözmüş gibi duruyor.

Yeni tasarımın getirdiği en önemli değişiklik olarak arayüzün üç sekmeye bölünmesi ön plana çıkıyor. Bu üç sekmeli görünüm, mevcut deneyimdeki dağınıklığı önemli ölçüde toparlıyor gibi görünüyor. Uygulamanın “Ana Ekran” sekmesinde kullanıcıların favori içerikleri gösteriliyor. Buraya eklenen yeni ikonlar sayesinde spesifik olarak bölümlere dokunmadan bölümleri indirmek veya sıraya eklemek mümkün hâle geliyor. Ana ekranın bu bölümünde yapılan değişiklikler, akıllara Spotify’ın ana ekran tasarımında yapılan düzenlemeleri getiriyor.

Ana ekran sekmesi, kullanıcıları yeni bölümlerden haberdar etme konusuna da farklı bir yaklaşım getiriyor. Artık podcast’lerin kapak fotoğraflarının sağ üst köşesine kırmızı bir nokta ekleniyor. Böylelikle kullanıcıların yeni bölümlerden haberdar olmaları mümkün hâle geliyor.

Güncelleme, bazı kullanıcılar için otomatik indirme özelliğini de aktif hâle getirmişe benziyor. 9to5Google’ın haberine göre, Google bu özelliği geçtiğimiz mayıs ayından bu yana ara ara kullanıcılara sunuyordu. Görünen o ki, internet devi hâlihazırda bu özelliği daha geniş ölçekli biçimde dağıtıyor. Bir diğer yenilik ise kullanıcıların bireysel bildirimler oluşturabilmeleri. Böylelikle yeni podcast bölümlerini kontrol etmeyi unutmak da zorlaşıyor.

Google Podcasts Android uygulamasında yapılan değişiklikler, internet devinin yaklaşımındaki değişikliğin görülmesi açısından önem taşıyor. Android tarihinin önemli bir kısmında podcast’ler göz ardı edilmişti. Son güncelleme bile uygulamanın Overcasts ve Spotify gibi rakipleriyle arasındaki farkı kapatmıyor. Yine de, Google’ın doğru yöne doğru adımlar atmaya başlamasının önemli olduğunu söylemekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER