Teknoloji

Google Pixel 5 için ilk satış hedefini açıkladı

google pixel 5

Google, Pixel 5 ve Pixel 4a 5G adını taşıyan yeni akıllı telefonlarını dün akşam düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkarmıştı. Amiral gemisi işlemci barındırmayan bu cihazlarda telefoto kamera ve ekrana entegre parmak izi tarayıcı gibi özellikler bulunmuyor.

Google’ın da yeni telefonlarıyla ilgili hedefleri pek yüksek görünmüyor. Nikkei Asia’nın haberine göre, şirket yıl sonuna kadar 800 bin adet Pixel 5 siparişi verdi. Bu sayıya Google’ın tedarikçilere verdiği siparişler doğrultusunda ulaşıldı.

Google’ın 2020 model telefonları Pixel 5, Pixel 4a 5G ve Pixel 4a için verdiği toplam sipariş sayısının 3 milyon olduğu belirtildi. Bu sayı, Google’ın 2019’da gerçekleştirdiği 7.2 milyon satışın oldukça altında görünüyor. Ancak Google’ın bu yılın ilk yarısında COVID-19 etkisiyle sadece 1.5 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini de unutmamak gerekiyor.

Pixel 5 ve Pixel 4a 5G için fazla yüksek hedefler belirlemeyen Google, 2018’de 4.7 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirmişti. Şirketin o dönem çıkardığı telefonların sadece üst segment cihazlar olduğunu da hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER