Teknoloji

Pixel 4A 5G daha büyük ekran ve yüksek fiyatla geliyor

Pixel 4A 5G daha büyük ekran ve yüksek fiyatla geliyor

Google, Pixel 4A’nın 5G destekli versiyonunun duyurusunu gerçekleştirdi. Şirket, geçtiğimiz ağustos ayında duyurusunu gerçekleştirdiği uygun fiyatlı Android telefonun 5G şebekelerini destekleyen versiyonunu bu akşam yayınladığı “Launch Night In” adlı online yayınında gerçekleştirdi.

Pixel 4A 5G, standart 4A modelinde 150 dolar daha yüksek fiyattan, 499 dolara satılacak. Ancak 5G versiyonunun yükseltilmiş hücresel bağlantı modeminin ötesinde dikkate değer birtakım donanımsal farklılıklar bulunacak. Telefonun ekim ayında Japonya’da, kasım ayında daha fazla ülkede satışa sunulması bekleniyor.

Pixel 4A 5G’nin 6,2 inç OLED ekranı, standart 4A?nın 5.8 inç ekranından daha büyük. Ayrıca cihaz standart 4A’nın Snapdragon 730G?si ile karşılaştırıldığında biraz daha hızlı bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon 765G’yi taşıyor. 5G ağlarını da destekleyen ve fiyatı 699 ABD doları olan yeni Pixel 5’te de durum aynı.

Bu arada Pixel 4A’nın 5G modelinde 3.5 mm kulaklık jakı da var. Bu birim şu anda Google’ın amiral gemisi telefonlarında bulunmuyor. Üç telefon arasında eksiksiz bir özellik karşılaştırması için burada yer alan detaylı Google grafiğine göz atabilirsiniz.

Pixel 4A gibi, bu versiyon da Pixel 5’in sahip olduğu kablosuz şarj veya su geçirmezlik gibi özelliklere sahip değildir. Belleği ve depolama alanı ise sırasıyla 6 GB ve 128 GB ile aynı kalıyor. Ancak 3885 mAh ile daha büyük bir bataryaya (Pixel 4A 3140 mAh bataryaya sahipken Pixel 5’te 4080 mAh bataryaya sahip) ve 16 megapiksel ultra geniş arka kameraya da sahip.

Google, standart 4A’yı yurt dışında piyasaya sürdüğünde aslında Pixel 5 ve Pixel 4A 5G’yi de resmi olarak duyurmuştu. Ancak bunu takip eden haftalarda da cihazın görüntüleri ve temel özellikleri dahil olmak üzere sızacak çok sayıda yeni bilgi vardı. Daha büyük ekrana ek olarak, erken sızıntılar biraz daha hızlı işlemci ve çift kamera sisteminin yanı sıra RAM, su geçirmezlik ve diğer özelliklerde göze çarpan bazı donanım ödünlerini işaret ediyordu.

Google Pixel 4A 5G’nin Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmasını beklemiyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER