Manşetler

Google Pixel 5 Snapdragon 765G işlemci ve yeni kamera özellikleriyle geliyor

google pixel 5

Ağustos ayında varlığı duyurulan Google Pixel 5 sonunda resmen gözler önüne çıktı. Google’ın geçtiğimiz yıl tanıttığı Pixel 4’e kıyasla yeni teknolojilere biraz daha az odaklanması dikkat çekse de; şirketin tercihini Pixel serisinin kamera yazılımı gibi fark yaratan özellikleriden yana kullandığı görüldü.

Pixel 5’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemci bulunuyor. Şimdiye kadar Pixel serisinde Qualcomm’un amiral gemisi işlemcilerini tercih eden Google, bu yıl farklı bir strateji izlemeyi seçmişe benziyor. Bu tercih ilk bakışta garip gelse de, Google’a Pixel 5’i görece daha uygun bir fiyat karşılığında satma imkanını da veriyor.

Google Pixel 5’i bir süre önce duyurduğu Pixel 4A’dan ayırt etmek için bazı özellikler de sunuyor. IP68 suya dayanıklılık sertifikası, ters kablosuz şarj, daha yüksek bellek kapasitesi, Gorilla Glass 6 cam bu özellikler arasında öne çıkıyor. Pixel 4A modellerinde bulunan 3.5 mm. kulaklık jakı Pixel 5’te mevcut değil.

Akıllı telefon 6 inç büyüklüğünde 2340 x 1080 piksel çözünürlüklü bir ekrana sahip. Yenileme hızı 90Hz olan bu ekranın görüntü oranı ise 19.5:9. Ön kamera da ekran üzerindeki deliğe yerleştirilmiş. Motion Sense kameranın çıkarılmasıyla birlikte Pixel 5’te büyük çentiğe olan ihtiyaç da ortadan kalkmış.

Pixel 5’te Snapdragon 765G’ye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. 4080 mAh pil, IP68 suya dayanıklılık sertifikası, 18W USB-C hızlı şarj da telefonun özellikleri arasında bulunuyor. 5G tarafında Pixel 5 hem 6GHz altı şebekeleri hem de mmWave 5G’yi destekliyor. Bu da telefonun neredeyse tüm ana 5G şebekelerini desteklediği anlamına geliyor.

google pixel 5

Pixel 5’te de şovun yıldızının kamera olduğu söylenebilir. Akıllı telefonda 12.2 megapiksel çözünürlüklü ana arka kameraya 16 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Ana kamerada hem elektronik hem de optik görüntü sabitleme özelliği mevcut. Telefonun önünde ise 8 megapiksel kamera bulunuyor. Bu kamera Night Sight moduyla portre fotoğraflar çekebiliyor.

Google Pixel 5 için ön sipariş dönemi başladı

Pixel 5’te bazı yeni kamera yazılımları da mevcut. Yapay zekâ destekli “Portre Işığı” modu, kullanıcıların portre moduyla çektikleri fotoğrafların ışığını ayarlamasını mümkün kılıyor. Kaydırmalı çekimler için geliştirilen “Cinematic Pan” ayarı ve üç yeni sabitleme modu da sunulan yenilikler arasında bulunuyor. Kameranın dışına çıkıldığında ise “Extreme Battery Saver” moduyla pil ömrünü 48 saat uzatmak mümkün oluyor.

Google Pixel 5, 699 dolarlık fiyat etiketiyle 15 Eylül’de satışa sunulacak. Telefon için ön sipariş dönemi şimdiden başladı.

İLGİLİ HABERLER