Teknoloji

Google Pixel 4’te yüz tanıma özelliğine ekstra koruma

google pixel 4

Google Pixel 4 sahipleri, birkaç ay gecikmeli de olsa, telefonlarının yüzle ekran kilidi açma özelliğini daha güvenli şekilde kullanabilecek. İnternet devinin nisan ayı için hazırladığı güvenlik güncellemesi, Pixel 4’te yüz tanıma özelliğine ekstra bir koruma önlemi getiriyor. Bundan böyle dileyen Pixel 4 sahipleri, yüz tanımayı sadece gözler açıkken çalışacak şekilde ayarlayabilecek.

Bu ekstra koruma önlemi, Pixel 4’ün Yüz Tanıma menüsü üzerinden aktif hâle getirilebilecek. Söz konusu önlem aktifken kullanıcıların ekran kilidini yüzleriyle açabilmeleri için gözlerinin açık olması ve ekrana biraz olsun dikkatli bakabilmeleri gerekecek.

Google’ın aldığı bu önlem, şaşılıktan muzdarip olanlar için sıkıntı çıkarma potansiyeline sahip. Ancak bu önlemin uygulanmasının isteğe bağlı olduğunu ve ekstra korumanın güvenlik konusunda hassas kullanıcıların için rahatlatacağı söylenebilir.

Google Pixel 4 için yayınlanan son güncelleme, sinir bozucu iki Bluetooth problemine de çözüm getiriyor. Düşen ses ve ekstra Bluetooth LE bağlantılarını engelleyen bellek sızıntısı sorunları da güncellemeyle birlikte ortadan kalkıyor.

İLGİLİ HABERLER