Manşetler

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL sonunda resmiyet kazandı

google pixel 4 benchmark
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL, uzun süredir devam eden ve oldukça kapsamlı olan sızıntıların sonunda resmiyet kazandı. Sızıntılar Pixel 4 serisine yönelik heyecanı biraz azaltsa da; Google’ın yeni telefonları, “doğal etkileşimler” üstüne yapılan vurgu ve renkleriyle dikkat çekmeyi başarıyor.

Google, Pixel 4’ün tanıtımından çok uzun bir süre önce telefonların yüzle kilit açma ve temassız hareketle kontrol gibi özelliklere sahip olacağını açıklamıştı. İnternet devinin 2015’te başlattığı Project Soli isimli girişim, ekrana yerleştirilen küçük bir radarla el hareketlerin takip edilebilmesini mümkün kılmıştı. Daha önce LG ve Samsung da telefonlarında başka çözümleri kullanarak benzer özellikler sunmuştu. Kullanıcılar, Soli radarının varlığı sayesinde Pixel 4’ün ekranına dokunmadan şarkı değiştirebilecek veya gelen aramaları yanıtlayabilecek.

Google, Pixel 4’ün yüzle kilit açma özelliğinden de övgüyle bahsediyor. Şirket, Motion Sense teknolojisi sayesinde Pixel 4’ün yüzle kilit açma özelliği en hızlı çalışan akıllı telefon olduğunu iddia ediyor. Telefon ele alındığında devreye giren radar yongasının sensörleri de telefon yüze doğru yaklaştırılırken çalıştırdığı belirtiliyor.

Hem Pixel 4 hem de Pixel 4 XL, çift arka kameraya sahip. Her iki telefonda da ana kamera görevini üstlenen 16 megapiksel çözünürlüklü sensöre 12.2 megapiksellik telefoto lens eşlik ediyor. Kamera sistemi, kare bir tasarımla arka panelin sol üst köşesinde kullanıcıları karşılıyor. Bu karenin içinde iki lensin yanı sıra LED flaş da bulunuyor.

Pixel 4 serisinin üyeleriyle 30, 60 ve 120 fps’de 1080p, 240 fps’de 720p ve 30 fps’de 4K çözünürlüklü videolar kaydedilebiliyor.

Her iki akıllı telefonda da Qualcomm Snapdragon 855 yonga sete 6 GB RAM eşlik ediyor. Pixel 3’teki 4 GB RAM’in yaşattığı sıkıntıları düşününce Google’ın bellek kapasitesini artırarak doğru bir karar verdiği söylenebilir. Pixel 4 serisinin iki üyesinde de kullanıcılara 64 veya 128 GB dahili depolama alanı sunuluyor.

Google Pixel 4 serisinin üyelerini pilleri ve ekranları ayırıyor

Google Pixel 4 serisinin iki üyesi arasındaki en önemli farklardan biri pil kapasitesi. Pixel 4’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 2800 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Pixel 4 XL ise 3700 mAh kapasiteli bir pil taşıyor.

Her iki telefonun OLED ekranı da QHD+ çözünürlüğe sahip. Gorilla Glass 5 ile korunan bu ekranların değişken yenileme oranları ise 90Hz’e kadar yükselebiliyor. Pixel 4’te 5.7 inç olan ekran büyüklüğü ise Pixel 4 XL’de 6.3 inçe çıkıyor.

Daha önce internete sızan ve canlı ses kayıtlarını otomatik olarak yazıya döken Recorder uygulaması da Pixel 4 telefonlarında kullanıcılara sunulacak.

Google Pixel 4 serisinin üyeleri siyah, beyaz ve “oh çok turuncu” renk seçenekleriyle raflardaki yerlerini alacak. Bugün itibarıyla ön siparişe çıkan iki model de, yurt dışında 21 Ekim itibarıyla kullanıcılarla buluşacak. Pixel 4’ün baz modeli için ABD’de 799 dolar ödemek gerekecek. Pixel 4 XL’in baz modelinin fiyat etiketinde ise 899 dolar yazacak.

İLGİLİ HABERLER