Teknoloji

Google Meet için yeni bir arka plan seçeneği yolda

google meet

Video konferans uygulamaları, küresel koronavirüs salgınının patlak vermesiyle birlikte hayatımızın değişmez unsurları arasına girmiş durumda. Bu servislerin büyük kısmında kullanıcılara arka planlarını değiştirme imkanı sunulsa da, arka planı tamamen bulanıklaştırma seçeneği tüm servislerde mevcut değil. Ancak Google Meet de yakında bu özelliği sunan platformlar grubunda Zoom, Microsoft Teams ve Skype’a katılabilir.

Bu özelliğe ne kadar ihtiyaç duyulduğu ilk başlarda sorgulansa da, insanların video konferans uygulamalarını evlerinde kullanmasıyla birlikte gizlilik ihtiyacı da arttı. Arka planlarında olup bitenin fark edilmemesini isteyen pek çok kişi, bulanıklaştırma imkanından yararlanmayı tercih ediyor.

TechRadar Pro’nun haberine göre; Meet kullanıcıları hem mobilde hem de masaüstünde arka planlarını bulanıklaştırabilecek. Pixel telefonlarında çok uzun süredir bu teknolojiyi sunan ve son birkaç yıldır da arka plan ayrıştırması yapan Google’ın bu özelliği Meet’e getirmesine pek şaşırmamak gerekiyor.

Konuya ilişkin bilginin G Suite kullanıcılarına gelecekte sunulacak yenilikleri gösteren bir belgede yer aldığı belirtilirken; bu özelliğin ne zaman kullanıcıların erişimine açılacağı konusunda bilgi verilmedi.

İlk etapta sadece G Suite kullanıcılarının erişimine açık olan Meet, video konferans çözümlerine yönelik ihtiyacın artmasıyla tüm Google hesabı sahiplerinin yararlanabildiği bir platforma dönüşmüştü. Meet’in masaüstünde tarayıcı üzerinde çalışması, platformu rakiplerine kıyasla biraz daha “hafif” bir çözüm gibi gösteriyor. Ancak Google’ın sunduğu özelliklerle bu etkiyi kırması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER