Teknoloji

Google Meet her gün 3 milyon yeni kullanıcı kazanıyor

google meet
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Telekonferans servisi Google Meet, şu sıralarda her gün 3 milyon yeni kullanıcı kazanıyor. Bu sayıyı Google’ın ilk çeyrek sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda şirketin CEO’su Sundar Pichai duyurdu. Google’dan nisan ayının ilk günlerinde yapılan açıklamada, Meet’e her gün 2 milyon yeni kullanıcının katıldığı belirtilmişti.

Google Meet’in bu etkileyici büyümesinin altında yatan faktörleri görmek ise çok zor değil. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle iş ve eğitim hayatının çevrimiçi ortama taşınması, Meet gibi telekonferans servislerine olan ihtiyacı ve ilgiyi de doğal olarak artırdı.

Geçtiğimiz hafta Meet için önemli bir kilometre taşını geride bıraktıklarını söyleyen Sundar Pichai, servisin şu sıralarda her gün aşağı yukarı 3 milyon yeni kullanıcı kazandığını belirtti. Google CEO’su, Meet’in kullanım oranının da ocak ayına kıyasla 30 kat arttığını dile getirdi. Platform üzerinde gerçekleşen görüşmelerin günlük katılımcı sayısı 100 milyonu geçmiş durumda.

Meet, normalde Google’ın G Suite üretkenlik setinin bir parçası. Ancak Google bu dönemde Meet’in gelişmiş özelliklerini tüm kullanıcılarına açmıştı. Şirket, Meet’e sınırsız erişimi de 30 Eylül tarihine kadar uzatmıştı.

Google Meet, Microsoft Teams ve Zoom gibi önemli rakiplerle de mücadele hâlinde. Bu mücadelede Meet’e avantaj sağlamak isteyen Google, servise düzenli şekilde yeni özellikler ekliyor. Zoom benzeri bir galeri görünümü seçeneğini sunan Google, bir süre önce arka plandaki gürültüyü bastırmayı da mümkün hâle getirmişti.

Buna rağmen, Google Meet’le Zoom arasında günlük kullanıcı sayısı bakımından hatırı sayılır bir fark olduğunu söylemek gerekiyor. Google Meet 100 milyon günlük aktif kullanıcıya sahipken, Zoom’da bu sayı 300 milyon seviyesinde.

İLGİLİ HABERLER