Teknoloji

Google kadınları kod yazmaya teşvik etmek için 50 milyon dolarlık yatırım yapıyor

google-made-with-code-200614

Bir süre önce ilk çeşitlilik raporunu yayınlayan ve daha fazla kadının bilgisayar bilimleriyle ilgilenmesi için çağrıda bulunan Google, bu amacına uygun olarak yeni bir girişimin altına daha imza atıyor ve daha fazla kadını kod yazmaya çağırıyor. Made with Code adını taşıyan bu teşvik programında çeşitli kodlama projeleri, gençlik organizasyonlarıyla işbirliği planları ve 50 milyon dolarlık bir fon bulunuyor.

Program kapsamında planlanan ilk kodlama projeleri arasında 3D baskı teknolojisiyle üretilecek bir bileklik, GIF animasyon üreticisi, 2D avatar üreticisi, müzik besteleme programı ve fotoğrafa farklı destekler eklemeyi sağlayan bir özçekim düzenleyicisi hazırlamak bulunuyor. Bütün bu yazılımların hazırlanmasında Google’ın Blockly adını taşıyan görsel tasarım dili kullanacak. Google bu girişim kapsamında Code.org ve yaz kursları düzenleyen Girls Who Code (Kod Yazan Kızlar) ile birlikte çalışacak.

Google bünyesinde üst düzey bir pozisyonda görev alan kadınlardan biri olan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, günümüzde kod yazmanın teknoloji şirketleri dışında da işe yaradığına ve mühendisliğin sadece mühendisler için olmadığına dikkat çekti. İç tasarım, mimari, tıp ve müzik gibi alanlarda kodlamanın önemini vurgulayan Wojcicki, kod yazmanın kadınlara hedeflerine ulaşmaları konusunda yardımcı olacağını belirtti. Wojcicki “Onların geleceği, bizim geleceğimiz kod ile yazılıyor.” ifadesini kullandı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER