Teknoloji

Google okuması zor doktor yazılarının okunmasına yardım edecek

google lens

Google Lens uygulaması altında okuması zor el yazılarını çözümleyecek bir yapay zekâ modeli sunmak için çalışıyor. Şirketin çalışmalarının odak noktasında doktorlar tarafından yazılan reçete ve notları okunaklı hâle getirmek bulunuyor.

İnternet devi konuyla ilgili açıklamayı Hindistan’da düzenlediği yıllık konferansta yaptı. Eczacılarla birlikte çalışan internet devi, hazırladığı aracı Lens üzerinden kullanıcılarına sunacak.

Yeni özelliğin demosunu sahnede gerçekleştiren Google, özellikle elle yazılan reçetelerdeki ilaçları tespit edebilmeyi hedefliyor. Bu yeni özelliğin kullanıcılarla ne zaman buluşacağı konusunda net bir bilgi verilmiş değil. Ancak şirket uzun bir çalışma dönemine ihtiyaç duyulduğunun altını çiziyor.

Google Lens el yazısını dijitalleştirme özelliğini daha önce sunmaya başlamıştı

Yapay zekâ tabanlı çok amaçlı bir nesne tanıma aracı olan Google Lens ile bitkileri, hayvan türlerini ve eşyaları tanımak ve diller arasında çeviri yapmak mümkün oluyor. Lens el yazısı ile yazılan notları dijitalleştirebilse de, bunun için yazının okunaklı olması gerekiyor. Yeni özellik sayesinde kötü el yazılarını da dijital hâle getirip okumak mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER