Teknoloji

Google Inbox’ın veda tarihi belli oldu

google inbox iphone x

Google Inbox uygulamasının fişini çekeceğini daha önce açıklamıştı. Şirket bu işlemi mart ayı itibarıyla tamamlamayı planlasa da, orijinal programda küçük bir sarkma yaşanmışa benziyor. Google’dan yapılan açıklamada, Inbox uygulamasının 2 Nisan itibarıyla kapanacağı belirtildi. İnternet devi, sosyal ağı Google+’taki kullanıcı verilerini silmeye de 2 Nisan’da başlayacak.

Inbox’ı kapatma kararını geçtiğimiz yılın sonlarında duyuran Google, o dönemde kesin bir tarih vermemişti. Ancak artık uygulamayı açanların karşısına Inbox’ın kapanmasına kalan gün sayısını gösteren bir ekran çıkıyor.

Söz konusu bildirimde kullanıcıları Gmail uygulamasına yönlendirecek bir bağlantı da bulunuyor. Böylelikle Inbox kullanıcılarının yine Google’ın çatısı altında kalmaya devam etmesi amaçlanıyor.

google inbox Google Inbox ile sunduğu ve kullanıcılar tarafından sevilen bazı özellikleri daha önce Gmail’e taşıyarak bu konuda işini şansa bırakmayacağını daha önce göstermişti. Akıllı Yanıt ve Akıllı Yazma gibi özelliklerin eklenmesinin yanı sıra Gmail’in tasarımını da Inbox’ınkine daha yakın hâle getiren Google’ın bu çabalarının meyvesini alıp alamayacağı zaman içinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER