Teknoloji

Google Inbox’ın ruhunu Gmail’de yaşatmaya devam ediyor

gmail eklentileri

Google, artık mazide kalan e-posta uygulaması Inbox‘ın bazı özelliklerini Gmail‘e yerleştirerek Inbox kullanıcılarının üzüntülerini hafifletmeye çalışmıştı. Görünen o ki, bu hamle yeni özelliklerle devam edecek. “Moodio” rumuzlu Reddit kullanıcısının paylaştığı ekran görüntüleri, Gmail Android uygulamasına Inbox kullanıcılarının aşina olduğu bazı özelliklerin ekleneceğini gösteriyor.

Söz konusu özellikler arasında göze ilk olarak hatırlatıcılar, sabitlenmiş mesajlar ve kategori paketleri göze çarpıyor. Kategori paketleri sayesinde kullanıcıların birden fazla e-postayla aynı anda ilgilenmesi kolaylaşacak. Örneğin, tek bir ikona dokunarak tüm e-postalar, ekstra bir seçim yapmadan, okunmuş olarak işaretlenebilecek.

Google’ın hazırlıklarını ortaya çıkaran Moodio, Inbox özelliklerinin Gmail’e yerleştirilmesine yönelik çalışmaların henüz ilk aşamalarında olunduğuna dikkat çekiyor ve bu özelliklerin sunumu konusunda farklı tasarımların değerlendirildiğini vurguluyor. Kısacası sızıntının verdiği bilgi doğru olsa da, sunduğu görüntünün değişmesi ihtimaller dahilinde görünüyor.

Google, Gmail içinde popüler Inbox özelliklerini sunma konusundaki niyetini daha önce göstermişti. Dolayısıyla şirketin bu yönde yeni adımlar atmak için hazırlık yapmasına şaşırmamak gerekiyor. Yine de, yapılan hazırlıkların duyurusunun mayıs ayındaki I/O 2019’a kalma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER